bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Od fotbalu zpět k hokeji. Sabres podepíší se zkušeným Kruegerem, tvrdí TSN

15. května 2019, 17:00

Jan Vojkůvka

Hledání nového muže na pozici hlavního trenéra Buffala Sabres pomalu finišuje. Alespoň tak hovoří informace kanadské stanice TSN, podle nichž se s týmem předběžně dohodl Ralph Krueger (na snímku), bývalý trenér Edmontonu a švýcarské reprezentace, který v posledních letech přesedlal od hokeje k fotbalu.

Devětapadesátiletý Krueger podle TSN nahradí ve funkci hlavního trenéra Buffala Phila Housleyho, který byl propuštěn 7. dubna po své druhé sezoně u týmu. Sabres se opět neprobojovali do play off, a to i přes fantastické výkony v první polovině sezony, díky kterým se dokonce objevili na samém vrcholu Východní konference.

Poté však šly výkony celého týmu dolů a Buffalo vyhrálo z 82 zápasů jen 33. Ročník zakončilo až na 13. místě Východní konference. Podeváté v řadě se Sabres nedokázali probojovat do play off.

Oživit organizaci má zkušený Ralph Krueger, jenž už má zkušenosti s trénováním v NHL. V sezoně 2012/13 vedl Edmonton, který však ve zkráceném ročníku rovněž neprošel do vyřazovacích bojů. 

Krueger má za sebou velmi dlouhou kariéru reprezentačního trenéra. Švýcarsko vedl od roku 1998 až do olympiády v roce 2010 a s týmem, který v té době ani zdaleka nepřipomínal současné dravce a aspiranty na medaili z mistrovství světa, dokázal vybojovat v roce 1998 čtvrté místo a poté ho ještě šestkrát dovedl do čtvrtfinále. Na olympijských hrách trénoval Švýcary v letech 2002, 2006 a 2010, přičemž nejlepším výsledkem bylo 6. místo z Turína (2006).

Od roku 2014 přesedlal od hokeje k fotbalu a stal se ředitelem Southamptonu v anglické Premier League. Letos v dubnu ve své funkci skončil. Mezitím si odskočil v roce 2016 opět k hokeji a byl hlavním trenérem týmu Evropy na Světovém poháru. S evropskými hvězdami NHL vybojoval skvělé druhé místo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.