bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Od jednoho bráchy ke druhému. Eric Staal mění Carolinu za Rangers

28. února 2016, 20:44

Michal Sobotka

Velkou rybu ulovili den před uzávěrkou přestupů newyorští Rangers. Z Caroliny dotáhli příchod zkušeného útočníka Erica Staala. Kanaďan se v New Yorku setká se svým dalším bratrem Marcem. Jezdci museli za Staala obětovat dvě volby ve druhém kole a talentovaného Fina Aleksiho Saarelu.

Jedenatřicetiletý Eric Staal stihl za Carolinu odehrát 909 utkání. Především ale dovedl tým k zisku Stanleyova poháru v roce 2006. Za jiný klub v NHL dosud nehrál, takže bude mít novou zkušenost.

O Staalově přesunu z trápící se Caroliny se mluvilo poměrně dlouho. „Carolina mě draftovala a já zde vyhrál Stanley Cup jako mladík. To vše mě s klubem spojuje. Na druhou stranu nebudu zdrcen, pokud dojde k mému přesunu a dostanu příležitost jinde,“ říkala ještě před týdnem nová akvizice New Yorku.

Nyní již bývalý kapitán Caroliny se musel vzdát své klauzule o nevyměnitelnosti, což také učinil. Náznakem o jeho uvolnění byl fakt, že se Staal nezapojil do předzápasového rozbruslení Hurricanes, kteří se v neděli od 21 hodin utkají se St. Louis Blues.

Rangers vyslali zbytku soutěže jasný signál. Letos nebo nikdy! Za čerstvou posilu navíc nemuseli obětovat až tak velkou sumu, jak se původně předpokládalo. Canes získali dvě volby ve druhém kole draftu a finského útočníka Aleksiho Saarelu. Ten letošní sezonu strávil doma v Ässätu Pori, kde ve 46 zápasech nasbíral 31 kanadských bodů (18+13).

Staalovi po letošní sezoně vyprší jeho sedmiletý kontrakt v hodnotě 55,75 miliónů dolarů. Carolina souhlasila s tím, že polovinu gáže bude rodákovi z Thuder Bay nadále platit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.