bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Od koho se v úvodu ročníku čekalo více?

16. října 2017, 18:25

Jan Šlapáček

Říjen má většinou opravdu malý vliv na to, jak dopadne daný hráč na konci sezóny v kanadském bodování, či zda postaví betonový základ pro některou z individuálních trofejí. Čí výkony však zůstávají na začátku nového ročníku za očekáváním?

Brent Burns (San Jose Sharks)

Po dominantní sezóně, na jejímž konci získal Burns trofej pro nejlepšího obránce soutěže, začal kanadský obránce v nepřesvědčivé formě. Ofenzivní mašina vyprodukovala v úvodních čtyřech zápasech pouhý jeden bod za asistenci a i to je důvod, proč se Sharks absolutně nedaří.

Burns stráví na ledové ploše v průměru těsně přes šestadvacet minut, a tak má hodně prostoru k tomu, aby konečně začal sbírat kanadské body a pomohl najít San Jose správnou cestu. Jak dlouho mu to bude trvat?

Cam Talbot (Edmonton Oilers)

Oilers mají v úvodu sezóny hodně problémů (Edmonton hledá cestu z letargie. Musíme se zlepšit především herně, tuší trenér), ale ten nejpřekvapivější je v brankovišti. Po výtečných výkonech v loňském roce začal Talbot hodně nejistě, úspěšnost má rovných osmaosdesát procent a inkasuje téměř čtyři góly na zápas!

Brankáři v NHL zažívají podobné vzestupy a pády často, v Edmontonu ale doufají, že se jejich brankářská jednička dá brzy do pořádku a bude se na ni dát spolehnout.

Max Pacioretty (Montreal Canadiens)

Rozhodně není jediným útočníkem v Montrealu, od kterého se toho čekalo více. Pacioretty má po pěti odehraných zápasech na svém bodovém kontě pouhý jeden gól, a to ještě z úvodní zápasu na ledě Buffala. Od té doby je americký hokejista v útočném pásmu bez štěstí.

Pacioretty dostává jako kapitán Canadiens prostor v první lajně, protože se od něho čeká, že nastřílí kolem třiceti gólů za sezónu. Nyní ale v kanadském městě zní hlasy, že by měl být z elitního útoku stažen. Dojde k tomu?

Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres)

Hokejisté Buffala se měli podle předpokladů v letošní sezóně odlepit ze dna a stát se pro ostatní celky důstojným soupeřem, zatím to ale na výraznější zlepšení nevypadá. Může za to i forma O'Reillyho, kterému se směrem dopředu nedaří a útok Sabres musí táhnout pouze Eichel s Kanem.

O'Reilly si za letošní sezónu vydělá 7,5 milionů dolarů především z toho důvodu, že svému týmu v minulých letech pomáhal jak směrem dozadu, tak i směrem dopředu. Dokáže se naladit na správnou vlnu a být správným lídrem?

Alexander Radulov (Dallas Stars)

Mírná nejistota také panuje v Dallasu. V létě podepsali Stars za nemalé peníze dlouholetý kontrakt s Radulovem, kterému ale vstup nevyšel podle očekávání, když v první lajně nesbírá tolik bodů, co by se vedle Benna a Seguina čekalo.

Zde ale může hrát větší roli fakt, že elitní útočníci Dallasu ještě nejsou naladěni na stejnou frekvenci a potřebují jen nějaký čas na sehrání. Zdvižený prst to ale je.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.