bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odchod Muzzina? Odraz reality, mrzí Doughtyho

3. února 2019, 15:50

Martin Schwarz

Ačkoli za posledních šest zápasů není bilance Los Angeles tak hrozivá jako v převážné většině sezony, tabulky hovoří jednoznačně. Kings strádají na dně Pacifické divize i Západní konference, příčky zaručující postup do play-off jsou jim pořád dost vzdáleny. Také proto vedení organizace nedávno sáhlo k výměně obránce Jakea Muzzina do Toronta. Nějaká změna prostě přijít musela. Z kabiny dvojnásobného vítěze Stanley Cupu se každopádně ozývají stesky, že Muzzin bude hodně chybět. A také že bude.

Tahle situace je odrazem reality,“ komentoval náhlý odchod spoluhráče elitní bek Los Angeles Drew Doughty. Novináři jej vyzpovídali ještě během přestávky věnované All-Star Game. Během té mělo kalifornské mužstvo dostatek času upravit obranné řady tak, aby výměna devětadvacetiletého Kanaďana bolela co nejméně. „Je to zvláštní pocit a strašně nás to štve. Budeme jej moc postrádat, ale takhle se věci prostě vyvinou, když neustále prohráváte a jste na nejhorších příčkách celé NHL. Prostě začnou výměny dobrých hokejistů,“ uvědomoval si.

Muzzinovo místo už na prvním tréninku po jeho odchodu (a také v dnešním utkání na ledě New York Islanders) zaujal sedmadvacetiletý Oscar Fantenberg. Drew Doughty k sobě v elitním obranném páru má Dereka Forborta, který se nově může těšit na větší zápasové vytížení. Na přestupu Jakea Muzzina z pohledu odehraných minut vydělá i Paul LaDue, což potvrdil trenér mužstva Willie Desjardins. Otázkou zůstává, jak bude znatelně oslabená obrana působit v horizontu příštích týdnů. Pro Kings teď však je prioritou dát prostor těm, jež doposud tolik příležitostí nedostali.

Mladým klukům na soupisce dává aktuální situace příležitost udělat další krok kupředu, pro některé je to navíc možnost vybudovat si schopnosti lídra,“ hledal Doughty pozitiva. „Nikdo nechtěl, abychom se do takových problémů dostali, nicméně stalo se a musíme dělat vše pro zlepšení,“ dodal jedním dechem.

Přijdou další výměny?

Králové před All-Star Game přestávkou utržili potupný debakl 1:7 na ledě Colorado Avalanche, na druhou stranu zvládli souboje proti St. Louis Blues (4:3) a Dallas Stars (2:1). Jeden bod za prohru v samostatných nájezdech vydřeli i na horkém kluzišti v Minnesotě. To ale ještě dres s korunou na hrudi oblékal Jake Muzzin. Dnes nad ránem Los Angeles muselo skousnout porážku od New York Islanders (2:4), parta v černo-bílých dresech tak potřebuje další psychickou vzpruhu v podobě vítězství.

Nemyslím si, že bychom teď hráli úplně špatně,“ hodnotil výkony Kings na konci ledna hlavní kouč mužstva Desjardins. „Ale zároveň si nikdo v kabině nemyslí, že bychom hráli nejlépe, jak je to možné. Všichni u nás cítí, že máme na víc, musíme pouze přijít na to, jak ze sebe více dostat.“

Je dost možné a vlastně i velmi pravděpodobné, že Muzzinovo loučení nebylo poslední změnou v týmu před uzávěrkou přestupů. Generální manažer organizace Rob Blake nedávno přiznal, že usiluje o další výměny, které mají potenciál vylepšit budoucnost organizace. Že chce kádr omladit, dokázal i protihodnotou, kterou si za Jakea Muzzina vyžádal. Na západ Spojených států z Toronta putoval jednadvacetiletý útočník Carl Grundström, práva na obránce Seana Durziho a první kolo letošního draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.