bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odejde Howard z Detroitu? Red Wings za něj chtějí volbu v prvním kole

13. prosince 2018, 10:25

Šimon Rogner

Jen tři body za druhou divokou kartou Východní konference se (pro někoho možná překvapivě) nacházejí hokejisté Detroitu. Experti i fanoušci však více méně čekají, že v nelehkém souboji o poslední postupová místa nakonec Red Wings selžou, a tak se zraky všech obrací k možným kandidátům na výměnu. Tím největším je bezpochyby brankář Jimmy Howard a vzhledem ke svým zatím vynikajícím výkonům si budou muset případní zájemci sáhnout hluboko do kapsy.

32 bodů ve 32 utkáních a ztráta tří bodů na osmý Montreal, který si v 31 duelech připsal 35 bodů. Sezóna je pro Detroit všechno možné, ale ne ztracená. Přesto se očekává, že dotahující týmy jako Pittsburgh s Carolinou (a možná Philadelphií) můžou týmům na hraně postupu Východní konference ještě zavařit.

Pokud by tedy generálnímu manažerovi Red Wings Kenu Hollandovi bylo okolo uzávěrky přestupů (25. února) jasné, že jeho tým už bude mít mizernou šanci na postup, může se (a pravděpodobně také bude) začít poohlížet po případných výměnách.

Jako poměrně jasný kandidát se nabízí čtyřiatřicetiletý gólman Jimmy Howard, kterému příští červenec končí jeho šestiletá smlouva s průměrným ročním platem ve výši 5,29 miliónů dolarů. Poté se stane nechráněným volným hráčem. Tedy klasický „rental“ (výpůjční) hráč pro týmy, které budou na jaře bojovat o Stanley Cup.

Cena za rodáka z New Yorku však v žádném případě nebude levná. Howard inkasoval ve 22 zápasech průměrně 2,67 branek za zápas, ale především chytil 92,3 % střel, kterým od soupeřů čelil. Mezi gólmany s 20 a více odchytanými střetnutími tak má čtvrtou nejvyšší úspěšnost.

Podle novináře kanadské televizní stanice Sportsnet Elliottea Friedmana bude chtít Detroit výměnou za Howarda alespoň volbu v prvním kole draftu.

To je informace, kterou Holland a spol. už bezpochyby sdělili svým kolegům například v Philadelphii, Anaheimu nebo v St. Louis, které už na konci listopadu vyjádřilo o Howarda zájem.

Je však jasné, že ostatní kluby spíše vyčkají. Howard bude nejspíše jednou z největších ryb před uzávěrkou přestupů, avšak pokud se začnou jeho výkony zhoršovat, budou muset v Motor City odpovídajícím způsobem snížit i cenu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.