bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odložte svůj telefon a žijte. Manželka Craiga Andersona radí se životem

2. listopadu 2017, 15:00

David Motloch

Nicholle Anderson se úspěšně poprala s rakovinou, která od základu změnila její život. Skrze hokejové kruhy a svého manžela Craiga Andersona se stala ambasadorkou projektu Hockey Fights Cancer. Díky svému osudu nyní ve svém blogu na nhl.com radí lidem, jak naložit se svým životem, aby později nelitovali.

Život dokáže někdy naservírovat skutečně bolestivý osud. Své o tom ví manželé Andersonovi. Sympatické Nicholle Andersonové loni v říjnu diagnostikovali poměrně vzácný druh rakoviny - nosofaryngeální karcinom, jenž zasahuje oblast hlavy a krku. Brankář Ottawy i celá jeho rodina zažívali opravdu krušné časy, ale naštěstí tento příběh našel svůj šťastný konec. 

Zatímco Nicholle bojovala společně s doktory, Craig nadále zápasil se spoluhráči na ledě. Oba své zápasy vyhráli. Manželce ottawského brankáře v květnu lékaři oznámili, že se zákeřného nádoru zcela zbavila. Nyní se stala ambasadorkou projektu NHL, jenž pomáhá v hokejovém prostředí zvýšit podvědomí o nebezpečí rakoviny (v angličtině: Hockey Fights Cancer - pozn. redakce).

I díky této spolupráci dostala Nicholle pod svá křídla vlastní blog, a to přímo na oficiálních stránkách NHL. Jakožto člověk, jenž si rakovinou sám úspěšně prošel, má rozhodně k dané tématice co říct, a tak se nebojí poradit. „Často v životě bereme svou svobodu jako samozřejmost. Říkáme ano věcem, které jsou pro nás nepotřebné. Jsme tak závislí na sociálních médiích, že už ani nevnímáme sílu okamžiku a společnost, která stojí přímo před námi. Necháváme negativní energii proudit dovnitř, aby nás ovlivnila a zničila naše dny,” zpovídá se ze svých nových poznatků Nicholle Anderson. 

Druhá polovička Craiga Andersona si těchto skutečností všimla právě proto, že sama podobným způsobem života žila. Když ale přijde ona zpráva o výskytu rakoviny, člověku se život obrátí naruby. „Když rakovina udeří, celý život se vám najednou v záblescích objeví přímo před očima. Pak si vzpomenete na svou rodinu a pomyslíte si, kolik dalších skvělých zážitků byste rádi ještě vytvořili. Jenže je to právě čas, který vás v takovou chvíli strašně limituje. Uvědomíte si, že každý den má svou hodnotu. Každá minuta se počítá.”

Nicholle, jenž má se svým manželem Craigem i dva syny - Jakea a Levi Bentleyho, byla nucena podstoupit nekončící proces léčby, který zahrnoval radiaci, chemoterapii, všemožná měření a také odpočinek. Jak ale sama poznala, odpočívat v takový moment není vůbec jednoduché. „Neustále jsem se utěšovala, že zítřek bude zase o něco lepší. V takový okamžik člověk nemá tu svobodu, kterou za normálních okolností bere jako samozřejmost. Hlas ve vaší hlavě neustále říká, že je tu tolik věcí, co ještě musíte stihnout udělat. Jenže vy nemůžete. Právě díky tomu si uvědomíte, že chcete žít úplně jinak, než doposud. ”

Manželé Andersonovi započali svůj sňatek v roce 2010 a není pochyb o tom, že po posledních strastech, je jejich společný život opět plný šťastných okamžiků. Všechno zlé může být nakonec i k něčemu dobré. Tato slova potvrzuje i Nicholle. „Je to šílené, když si uvědomíte, že vás rakovina může změnit k lepšímu. Jenže to je pravda. Předtím jsem si myslela, že žiju, ale nyní vím, že můj život teprve začal.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.