bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna pro Spurgeona! Přehlížený zadák prodloužil s Wild o sedm let

15. září 2019, 10:20

Matěj Hodoval

Jeho jméno nebývá příliš často vyzdvihováno, ale jeho důležitosti si jsou v Minnesotě velmi dobře vědomi. Obránce Jared Spurgeon se předčasně vyhl trhu s volnými hráči a už letos prodloužil s Wild o sedm let.

Nová smlouva na sedm roků vynese Spurgeonovi celkem 53,025 milionu dolarů, což znamená, že průměrně zatíží platový strop Wild 7,575 miliony. Kontrakt začne platit od sezony 2020/2021, tedy poté, co mu vyprší ten aktuální.

Upřímně jsem ani nemyslel na trh s volnými hráči. Vždy jsem tvrdil, že chci zůstat tady v Minnesotě a chci vyhrávat, to je hlavní. Stalo se to velmi rychle, jsem rád, že je to za mnou,“ říká k podpisu sám Spurgeon, jenž v National Hockey League dosud nastupoval jen za Divočáky.

Rodák z Edmontonu má za sebou individuálně nejpovedenější sezonu. Poprvé odehrál všech dvaaosmdesát zápasů základní části, navíc dosáhl i osobního maxima v počtu vstřelených gólů, asistencí a tudíž i kanadských bodů. Obránce Wild vsítil 14 branek a na dalších 29 nahrál.

Spurgeon je jedním z nejpodceňovanějších beků v NHL. Ačkoliv měří jen 174 centimetrů, patří mezi nepostradatelné dílky na modré čáře Divočáků.

Devětadvacetiletý Kanaďan vloni nasbíral pouze dvacet trestných minut, což je obdivuhodné vzhledem k tomu, že odehrál průměrně 24 minut a devět vteřin na utkání. Pouze John Klingberg z Dallasu měl vyšší icetime a zároveň byl kratší dobu na trestné lavici. Za zmínku ale stojí, že Klingberg odehrál pouze 64 duelů.

Ze 139 obránců, kteří od sezony 2014/2015 odehráli 4 000 či více minut při hře 5 na 5, ztratil Spurgeon průměrně vůbec nejméněkrát kotouč (0,8 za hodinu hry). To je naprosto fantastický počin, vždyť tento kanadský hokejista hraje na puku velmi často a podporuje útok.

Z prodloužení smlouvy má radost i nový generální manažer Bill Guerin. „Zbožňujeme Jareda. Byl tu po celou svou kariéru a pro nás byl jeho podpis velmi důležitý. My jsme z toho nadšení, on je z toho nadšený. Nechtěli jsme, aby kamkoliv odcházel.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.