bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za dobrou práci! Rittich si díky nové smlouvě s Calgary polepší

27. července 2019, 17:30

Václav Jáchim

Hodně se načekal, ale teď je David Rittich určitě spokojený. Reprezentační gólman, který se loni zúčastnil mistrovství světa v Dánsku, uzavřel s vedením Calgary Flames novou dvouletou smlouvu a finančně si hodně polepší. Odchovanec jihlavského hokeje si celkem vydělá 5,5 miliónu dolarů (asi 126 miliónů korun)

Někdejší gólman Mladé Boleslavi dosud pobíral 800 tisíc dolarů ročně, ale po minulé sezoně, která se Rittichovi povedla, se dal očekávat mnohem lepší kontrakt. Obě strany dávaly najevo zájem o dohodu delší dobu, Rittich chtěl u Flames pokračovat. Ovšem záleželo na tom, zda se jeho představy protnou s pohledem organizace.

Dlouho se tak nedělo, český gólman se blížil termínu, kdy měla rozhodnout arbitráž. Chyběly dva dny, ovšem nakonec toho není třeba. Rittich má v kapse nový dvouletý kontrakt za mnohem lepších podmínek. V minulém ročníku odvedl výbornou práci, začínal jako dvojka za Mikem Smithem, ovšem nakonec odchytal víc utkání než kolega, který byl nedávno vyměněn do Edmontonu.

Z Oilers se k rivalům pro změnu stěhoval Cam Talbot, mistr světa 2016 vytvoří s Rittichem u Plamenů novou brankářskou dvojici. Český gólman v minulém ročníku chytal celkem 45 utkání NHL, zaznamenal 27 výher a měl průměr 2,61 obdržené branky na utkání. Jeho úspěšnost zásahů činila 91,1 procent, Rittich si jednou připsal čisté konto.

Do organizace Calgary Flames přišel v roce 2016, předtím Rittich nastupoval za Mladou Boleslav. Právě v barvách Bruslařského klubu si progresivního gólmana všimli skauti Plamenů a výsledkem jejich zájmu byla první smlouva. Rittich zamířil do Kanady jako volný hráč, nikdy neprošel draftem. Loni kontrakt o rok prodloužil, teď má v kapse dvouletou smlouvu. Klub o tom informoval na sociálních sítích.

Rittich si musel pozici vybojovat. během první zámořské sezony chytal v NHL jediné utkání, další sezonu jich přidal 21. Během ročníku 2018-19 jich už bylo zmíněných 45. Loni si poprvé zachytal za národní mužstvo, Rittich absolvoval dva podniky Euro Hockey Tour a poté mistrovství světa v Dánsku, celkem má zatím na kontě pět mezistátních startů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.