bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ohromně emotivní moment, jsem hrozně šťastný, komentoval svou první trefu v play-off Tomáš Nosek

19. května 2018, 17:00

Petr Sumbal

Jízda Vegas pokračuje. Nováček NHL se nespokojí ani s konferenčním finále, už směle pokukuje po finále celé ligy. A svou nemalou zásluhu na tom má také český útočník Tomáš Nosek, který v pátém zápase proti Winnipegu vstřelil svou první branku v play-off v kariéře a pomohl tak Vegas vyhrát 3:2. V sérii Golden Knights vedou 3:1 na zápasy.

Bezprostředně před vstřelenou brankou Nosek, ani celé Vegas, neprožívali šťastné chvíle. Nosek byl uprostřed druhé třetiny vyloučen za podražení a Winnipeg dokázal jeho prohřešek proti pravidlům potrestat. Prudkou střelou z levého kruhu se prosadil Patrik Laine a český útočník se svěšenou hlavou opouštěl trestnou lavici.

Neuběhlo ale ani šedesát sekund hry a neštěstí se proměnilo v obrovskou Noskovu euforii. Český útočník totiž vrátil Vegas vedení svým prvním gólem v play-off kariéry. „Upřímně, cítím hlavně úlevu,“ vykládal po životním utkání Nosek. „Byl to ohromě emotivní moment, jsem hrozně šťastný,“ hledal slova odchovanec Pardubic.

Jak se vůbec Noskův gól seběhl? Začalo to odvážným průnikem Noskova spoluhráče ze čtvrté formace Pierra-Éduarda Bellemara. Ten dojel svou vlastní střelu od modré, kterou Connor Hellebuyck jen vyrazil a po objetí branky znovu zakončil. A pak už přišla Noskova velká chvíle. Pětadvacetiletý útočník, který prožívá nejlepší rok v NHL, našel vyražený puk na brankovišti a zametl ho mezi betony Hellebuycka do sítě.

Pro Noska, ale hlavně pro celé Vegas, byl tento gól ohromě důležitý, protože se po 43 sekundách vrátil zpátky do vedení a zmrazil soupeřovy naděje na rychlý obrat. „Bylo hodně důležité, že jsme rychle odpověděli na jejich gól,“ vykládal po utkání Nosek. „Právě o tom play-off je. Každý dělá chyby, důležité ale je, na ně nemyslet, být připraven jít do dalšího střídání,“ popisoval Nosek, jak své vyloučení potrestané gólem dokázal rychle hodit za hlavu.

Vegas vůbec v této sérii rychlé odpovědi na góly Winnipegu jdou. Už počtvrté se stalo, že Golden Knights vstřelili branku do devadesáti sekund od gólové radosti Jets. Tentokrát byla v hlavní roli čtvrtá lajna. „Není lehké hrát ve čtvrté pětce. Nedostáváte tolik prostoru a musíte bojovat o každičký puk. Ale někdy prostě vystřelíte, přijde dorážka, něco se semele a je z toho gól,“ popsal jednoduše gól na 2:1 asistent kapitána Vegas důležitou branku. „Řekl bych, že asi nikdo nečekal, že zrovna z tohohle nevinného útoku padne branka.“

Ale padla a Vegas jsou nyní už jen jediný krůček od postupu do ligového finále. Sérii sice začali špatně a první zápas pohráli, pak ale dokázali vyhrát na ledě Winnipegu a srovnat a následně dvakrát zvítězili před vlastním publikem. A Tomáš Nosek? Pro něj je to zatím nejlepší sezóna v NHL. Po třech letech v Detroitu, ve kterém nedostal pořádný prostor na vyniknutí, dostává pravidelně minuty ve Vegas a jak ukázal dnes, umí střílet hodně důležité góly. Smlouva mu končí po této sezóně, o novou se obávat nemusí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.