bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers a Kings měnili veterány. Cammalleri má nakopnout útok, Jokinen zpevnit obranu

15. listopadu 2017, 15:25

David Jahoda

Oba už jsou pomalu ale jistě na sklonku kariéry. Možná si mysleli, že týmy, se kterými před sezonou podepsali smlouvu, budou těmi posledními, za které si zahrají. Mike Cammalleri a Jussi Jokinen ale přece jen ještě mění adresu. Oilers trápí navzdory očekáváním produktivita, s čímž by měl pomoct právě Cammalleri. Jeho místo v Los Angeles zaujme právě 34letý Fin, od kterého si Kings slibují, že jim pomůže ještě vypilovat už tak dobrou defenzívu.

Oba veteráni mají společné to, že je jejich bývalé týmy vykoupily z posledního roku jejich smluv. V případě Mikea Cammalleriho šlo u New Jersey Devils, Jussiho Jokinena se zase zbavili floridští Panthers. Na novou práci ale ani jeden nečekali příliš dlouho. Cammalleri, někdejší autor 39 branek za sezonu, se dohodl na roční smlouvě v hodnotě jednoho milionu s Los Angeles. Jokinen zase kývl na roční kontrakt Edmontonu, který mu nabídl 1,1 milion dolarů. 

Ale nebylo to ono. Hlavně v případě Jokinena. Oilers se zatím trápí a dost překvapivě je bolavým místem jejich mužstva střílení gólů. Edmonton dává průměrně za zápas jen 2,24 branek, což je nejméně ze všech týmů celé NHL. A bývalý útočník Dallasu, Caroliny či Pittsburghu na tom měl také svůj podpis. Za 14 utkání, do kterých nastoupil, si připsal jen jednu asistenci. Víc nic. 

Podle toho, jak se zkušený Fin vyjadřuje, jde vycítit, že angažmá v Albertě prostě nevyšlo. Myslí si, že měl smůlu v koncovce, a navíc se mu příliš nepovedlo získat si důvěru kouče. „Ještě nikdy během své kariéry jsem neměl tolik smůly. Nemyslím si, že bych měl někdy delší období bez gólu. Byl jsem schopný vytvořit dost šancí pro sebe i spoluhráče, mohl jsem mít, řekněme, tři góly a tři asistence, ale nestalo se,“ zlobil se Jokinen. A důvěra kouče Todda McLellana? „Nepodařilo se mi ji získat, minimálně ne tak, jako v předešlých týmech,“ dodal pro Sportsnet.

Kdekdo z fanoušků Oilers příchod Jokinena odsuzoval i hned a generálnímu manažerovi Peteru Chiarellimu za to spílali. Chybu pochopil krátce po startu sezony i on sám. Naštěstí se mu povedlo neproduktivního Fina udat a zdá se, že by z výměny mohl vyjít vítězně. Mike Cammalleri je sice o rok starší, jeho instinkt střílet góly je ale určitě větší než v případě Jokinena.

Trenér Oilers: Cammalleri? Má neuvěřitelnou střelu!

Je pravda, že ani výkony 35letého Kanaďana nejsou v letošní sezoně důvodem k bůhvíjak velké radosti. Ve třinácti z patnácti zápasů, do nichž nastoupil, nebodoval. Jenže díky čtyřbodovému večer proti Montrealu (2+2), dvěma bodům v utkání s Torontem (1+1) a jedné asistenci proti Columbusu, svítí Cammallerimu v kolonce bodů číslo sedm. Což je rozhodně lepší než pouhá jedna asistence v případě Jokinena.

„Je to střelec. Od doby, kdy do ligy vstoupil, se prezentuje neuvěřitelnou střelu. Myslím si, že vzhledem k tomu, že se nám nedaří dávat mnoho gólů, by nám mohl se svou střelou pomoct,“ řekl trenér Edmontonu Todd McLellan na adresu nejnovější akvizice. „Není to o tom, že bychom si šance nevytvářeli. My si je vytváříme, jen je nedokážeme úspěšně zakončit,“ vysvětloval pro Sportsnet.

S postupem času Cammalleri na své produkci ubírá, v minulé sezoně nastřílel za New Jersey jen deset branek, což bylo nejméně za posledních dvanáct sezon. Méně jich dal jen v úvodních dvou ročnících své kariéry v NHL. S jeho příchodem ale Edmonton zjevně nic neriskuje. Cammalleri pobírá ještě o 100 tisíc dolarů méně než Jokinen, a pokud bude schopný se sem tam zapsat mezi střelce, bude pro Oilers tato výměna výhrou.

Kings mají druhou nejlepší obranu, ale stále nejsou spokojeni 

Z dosud přečtený řádků se možná ptáte, proč vlastně Los Angeles Jokinena berou? Ne, Kings nechtěli Oilers udělat jen dobrou službu. Majitel stříbrné a bronzové medaile z olympijských her byl vždycky dobrý v defenzivní činnosti a právě tu by podle informací Sportsnet.ca chtěli Kings ještě vypilovat. Los Angeles inkasovali v aktuálním ročníku jen 44 gólů, méně má jen San Jose (36). Mají ale pocit, že brankář Jonathan Quick musí hasit až příliš mnoho problémů. Jokinen by měl pomoct defenzívu Kings ještě zpevnit. 

Budou nakonec s odstupem času spokojeny s výměnou oba celky? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.