bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers došla trpělivost, Chiarelli končí

23. ledna 2019, 8:30

Jiří Sameš

Edmonton Oilers ve středu, 23. ledna, odvolali z pozice generálního manažera a prezidenta hokejových operací Petera Chiarelliho.

Chiarelli dostal padáka jen krátce poté, co Oilers prohráli doma s Detroitem Red Wings 2:3. Jednalo se mimochodem o jejich devátou porážku mezi domácími mantinely z posledních 11 zápasů.

Oilers najali Chiarelliho v dubnu roku 2015. Od té doby se do play-off podívali pouze jednou - na jaře 2017, kdy jejich cesta skončila ve druhém kole.

Zřejmě největší chybu Chiarelli udělal, když 29. června 2016 vyměnil do New Jersey Devils útočníka Taylora Halla, přičemž za něj obdržel obránce Adama Larssona. Úspěšná navíc rozhodně nebyla ani 22. června 2017 výměna útočníka Jordana Eberleho do New Yorku Islanders.

Kdo Chiarelliho nahradí se zatím neví. Mohla by to však naznačit tisková konference, která se má podle všeho konat ve středu v ranních hodinách severoamerického času.

John Shannon, expert Sportsnetu, mezitím na svém twitterovém účtu sdělil, že Chiarelliho úkolů se v příštích týdnech chopí Keith Gretzky. Zapojen prý bude také Bob Nicholson, místopředseda Oilers.

Oilers se aktuálně v tabulce Západní konference nacházejí na dvanácté pozici se ziskem 49 bodů. Za druhou divokou kartou přitom zaostávají o tři body.

Čtěte také: Koskinenovi spadla do klína štědrá smlouva, jsou Talbotovy dny v Edmontonu sečteny?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.