bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers útočí na třetí výhru v řadě, Calgary v atraktivním duelu narazí na Toronto

4. března 2019, 20:10

Ondřej Mach

Pondělní noc nabídne fanouškům NHL pouze dva zápasy. Do akce půjdou tři kanadské týmy a jeden americký. Buffalo bude od jedné hodiny po půlnoci hostit souboj s Edmontonem, dvě hodiny nato začne bitva mezi Flames a Maple Leafs.

1:00 Buffalo Sabres – Edmonton Oilers 

BUF: 5. místo v Atlantické divizi (68 bodů)

EDM: 5. místo v Pacifické divizi (63 bodů)

Druhý vzájemný souboj uvidí v noci Buffalo. Ten první jasně opanovali Oilers, když na svém ledě zvítězili vysoko 7:2.

Celek ze státu New York se po skvělém startu trápí a play off se mu vzdaluje. Na druhou divokou kartu, kterou drží Montreal, momentálně ztrácí devět bodů. Sabres se ani v posledních týdnech nenachází v ideálním rozpoložení, z posledních deseti zápasů sedmkrát prohráli. Paradoxně ve třech případech porazili favorizované týmy – New York Islanders, Washington Capitals a naposledy Pittsburgh Penguins. V posledním utkání nestačili na silné Toronto, jemuž na jeho ledě podlehli 2:5. 

Edmonton podobně jako Buffalo na play off výrazně ztrácí, na Minnesotu mu nyní chybí osm bodů. Po hrůzostrašné sérii na přelomu ledna a února přišlo mírné zlepšení, kdy tým z Alberty z šesti zápasů čtyřikrát vyhrál. Třízápasový venkovní trip začali svěřenci trenéra Hitchcocka vítězstvím proti Ottawě (4:2), v dalším utkání s čistým kontem vyřídili zbrojící Columbus (4:0). Duel s Buffalem bude posledním z již zmiňovaného tripu. 

3:00 Calgary Flames – Toronto Maple Leafs

CGY: 1. místo v Pacifické divizi (89 bodů)

TOR: 3. místo v Atlantické divizi (84 bodů)

Divácky velmi atraktivní souboj začne tři hodiny po půlnoci v Calgary. V první vzájemném duelu se více dařilo Flames, kteří si z horkého ledu v Torontu odvezli dva body za výhru 3:1.

Calgary pohodlně směřuje do vyřazovacích bojů, na čele Pacifické divize i Západní konference má k dobru tři body na druhé San Jose. Flames od 16. února zvítězili sedmkrát v řadě, o svoji šňůru přišli až v sobotním klání proti Minnesotě. Před utkáním vystoupal ke stropu haly dres Jaromea Iginly, který za kanadský klub odehrál 1219 utkání a překonal několik klubových rekordů. Po duelu s Torontem čekají Calgary venkovní zápasy s Vegas a Arizonou. 

Pokud se nestane něco neočekávaného, tak do play off bez problému proklouznou i Maple Leafs. Na osmý Montreal mají komfortní náskok sedmi bodů, v posledních utkáních se navíc vrací do formy. Po třech porážkách Toronto doma třikrát vyhrálo. Následné zaváhání s Islanders napravilo znovu na domácím ledě v sobotu proti Buffalu, které porazilo 5:2. Řádili především Marner s Tavaresem, oba útočníci v utkání zapsali tři body. Zápasem s Calgary zahajují Javorové listy venkovní trip po západě Kanady. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.