bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Olczyk má rakovinu tlustého střeva. Už ale vyhlíží návrat na komentátorské stanoviště

10. srpna 2017, 16:00

Michal Sobotka

Bývalý hráč a oblíbený spolukomentátor má zdravotní problémy. Eddiemu Olzcykovi zjistili lékaři rakovinu tlustého střeva. Někdejší útočník už ale vyhlíží svůj návrat na komentátorské stanoviště.

„Pracuji s těmi nejlepšími lékaři, jakmile dokončím léčbu, vrátím se ke komentování,“ stojí v Olczykově vyjádření, které publikovalo Chicago Blackhawks, jehož býval hráčem. Jedenapadesátiletý Olczyk má už nejhorší za sebou. Podle klubového lékaře Blackhawks už podstoupil zákrok, při kterém mu byl odebrán nádor.

Nyní ho čekají procedury, které následují. Tedy chemoterapie a další léčba. Olczyk spolukomentuje většinu domácích zápasů Chicaga od roku 2006. Sám byl hráčem Hawks v letech 1984-87 a 1998-2000.

V NHL stihl odehrát 1031 utkání a zaznamenal v nich 794 bodů. Olczyk kromě Chicaga působil také v Pittsburghu, Los Angeles, Winnipegu, New Yorku Rangers a Torontu. U Penguins si vyzkoušel také roli kouče mezi léty 2003-05.

Od roku 2007 spolupracuje se stanicí NBC a většinu zápasů komentuje s populárním Mikem Emrickem. „Četl jsem, že se 75 % Američanů jednou do týdne modlí. Aspoň něco můžu udělat. Na náš další společný zápas se budu těšit víc než na kterýkoli jiný v předchozích dvanácti letech. V Indianě mám vlastního bratra, ale v Chicagu jsem získal druhého,“ řekl Emrick pro Chicago Sun-Times.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.