bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Olomoucký Galvas o týdnu v Chicagu: Byl fantastický! Přiblížil se smlouvě?

27. července 2018, 12:15

David Jahoda

Týden předtím, než obul brusle společně s ostatními spoluhráči z Olomouce, dřel za mořem na užším kluzišti s možná budoucími parťáky. Talentovaný obránce hanáckého klubu Jakub Galvas totiž absolvoval pětidenní rozvojový kemp Chicago Blackhawks, kteří si ho v loňském draftu zamluvili ze 150. pozice. Necelý týden v klubu, který v rozmezí let 2010 až 2015 vyhrál hned třikrát Stanleyův pohár, ho nabil skvělými zkušenostmi. „Dozvěděl jsem se tam spoustu užitečných věcí,“ svěřil se.

Po pondělní první tréninkové jednotce olomouckých Kohoutů na něm bylo znát, že toho má dost. Na rozdíl od většiny svých spoluhráčů už na ledě byl, a to celých pět dní. „Trénink jsem si užil, je tu větší kluziště, takže víc bruslení oproti tomu, co jsem zažíval minulý týden v Chicagu,“ vyhrkl ze sebe Jakub Galvas.

Už vloni sice byl součástí rozvojového kempu v klubu Blackhawks, jenže kvůli tomu, že byl po operaci ramena, na led nemohl. I když už za sebou má zápasy na zámořské „nudli“ z posledního MS dvacítek v Buffalu, rozdíl v rozměrech hřišť ho opět trochu překvapil. „Když jsem přiletěl do Chicaga, viděl jsem tam najednou užší hřiště. Když jsem přišel sem, tak mi naopak tohle přišlo obrovské. To se ale časem zase změní,“ je si jistý teenager z olomoucké obrany.

Oproti loňsku, kdy v městě ze státu Illinois trénoval jen na suchu, si teď mohl užít celý kemp plnými doušky. „Celý týden byl fantastický. Dozvěděl jsem se tam spoustu užitečných věcí, určitě skvělá zkušenost do budoucna,“ zářil nadšením.

Jak vlastně program v Chicagu vypadal? „Dopoledne probíhaly různé workshopy, v nichž nám prezentovali různé věci, které nám pomůžou dál v kariéře. Odpoledne následoval led, respektive aktivity na suchu. Byli jsme rozdělení na skupiny a střídali se. Program byl náročný, na hotel jsme vždycky přišli úplně zničení. Byli jsme rádi, že jsme si lehli a šli spát,“ popisoval náročných, ale na zážitky výživných pět dní.

Fakt, že v zámoří lpí na každém detailu, tak mohl Galvas poznat na vlastní kůži. „Workshopy byly o různých věcech – vaření, spánek, nastavování cílů, denní rutina. Chtěli, abychom o těch věcech věděli. V kariérním růstu pro nás můžou být dost důležité,“ konstatuje rodák z Ostravy.

Narvaný program nebyl pro mladé hráče jednoduchý. Hokejista, který hned při svém debutu za seniorskou reprezentaci vstřelil gól, byl (nadneseně řečeno) rád, že nevypustil duši. „Jsem rád, že jsem to tam zvládl. Bylo to fakt náročné, někteří kluci už v pátek ani nehráli zápas. Pro mě bylo důležité, že jsem se tam dokázal adaptovat. Snažil jsem se podat dobré výkony. Některé věci jsem tam dělal poprvé v životě a chci na nich dál pracovat i tady třeba po tréninku. Byl to suprový týden, dalo mi to hodně.“

V minulých týdnech avizoval, že pro něj bude lepší zůstat ještě minimálně jednu sezonu v Olomouci. Pořádně se vyhrát, získat v defenzívě Hanáků ještě výraznější roli. To je cíl. Každopádně vidina smlouvy v týmu Jestřábů je sladká. Přiblížil se jí na kempu?

„Teprve by mi měli dát nějakou zpětnou vazbu. Sám nevím. Jelikož letos draftovali v prvním kole dva beky (z 8. místa Švéda Adama Boqvista a z 27. Kanaďana Nicolase Beaudina, pozn. red.), tak je pro mě, hráče z pátého kola, vždycky těžší se prosadit,“ zůstává při zemi Galvas.

Vemte ale jed na to, že za svým americkým snem si půjde – stůj co stůj. Má k tomu všechny předpoklady.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.