bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Omsk chce podepsat Jágra kvůli rozlučce, dostane od KHL výjimku?

24. května 2018, 13:58

Adam Bagar

Legendární útočník Jaromír Jágr strávil v ruském Omsku necelé čtyři sezony. Zanechal tam velkou stopu, dodnes patří k ikonám klubu. I proto se vedení sibiřského klubu rozhodlo nejproduktivnějšímu Evropanovi v dějinách NHL poděkovat za jeho služby. Zatím však narazilo na regulích Kontinentální ligy.

Šestačtyřicetiletý útočník nedávno jasně prohlásil, že následující ročník sehraje ve WSM Lize v dresu svých kladenských Rytířů, ke kterým se připojil už v uplynulé sezoně po konci v Calgary. Ruský Avangard si však pohrává s myšlenkou přilákat Jaromíra Jágra na jedno utkání KHL.

Jágr strávil v Omsku čtyři sezony, vedl ho dokonce jako kapitán

Sibiřský klub mu chce poděkovat za jeho odvedené služby. Jágr oblékal dres Omsku nejdříve v sezoně 2004-05 při výluce v NHL. Za další tři roky se pak po konci angažmá v New York Rangers přesunul do Kontinentální ligy na tři sezony, Avangard tehdy dokonce vedl jako kapitán.

"Měli jsme představu, že bychom se s Jaromírem Jágrem rozloučili. Jenže vedení soutěže nám neumožnilo, abychom pozvali hráče, který by za nás nastoupil jen k jednomu utkání," řekl pro ruská média nový prezident Omsku Maxim Sušinskij, který dřív s Jágrem za Omsk hrával.

Omsk musí podat oficiální žádost, KHL by pak uvažovalo o výjimce

Ruská KHL to zatím kvůli regulím zatrhla, ale nic ještě není ztraceno. Prezident soutěže Dmitrij Černyšenko se nechal slyšet, že klub nepodal vedení soutěže oficiální žádost. Pokud by se tak stalo, pak by uvažovalo, zda by v případě legendárního českého hráče neudělilo výjimku.

 
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.