bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oprášení staré spolupráce? Jordan Eberle se těší na spolupráci s Johnem Tavaresem

23. června 2017, 11:00

David Panuška

Poté, co si George McPhee vybral alespoň zčásti svůj tým, rozjely se naplno výměny. Tou nejzajímavější v průběhu čtvrtka se stal přesun Jordana Eberleho z Alberty do Brooklynu, opačným směrem putoval Ryan Strome. Sedmadvacetiletá dvaadvacítka draftu roku 2008 se do Islanders těší a vyhlíží spolupráci s Johnem Tavaresem.

Jordan Eberle poprvé v NHL změní dres. Věří, že ho čeká nová výzva a hlavně nový start. S trochou štěstí by si mohl zahrát i s Johnem Tavaresem. Historie těchto dvou hráčů existuje a nejeden kanadský fanoušek si ji pamatuje. 

Vraťme se do roku 2009, přímo na jeho začátek. Kanada na juniorském šampionátu bojuje o finále a v posledních sekundách prohrává s Ruskem 4:5. John Tavares nahodí puk do brankoviště a zde se Jordan Eberle efektivní kličkou prosazuje ... šest sekund před koncem třetí třetiny je vyrovnáno! 

Moment, který navždy vstoupí do dějin kanadského juniorského hokeje. Javorové listy se na tomto turnaji nakonec probojují až ke zlatým medailím a Tavares se stane jedničkou draftu, o rok později je Edmontonem na 22. pozici vybrán Jordan Eberle.

Cesty obou těchto kanadských hrdinů z juniorského šampionátu se rozešly, každý plnil odlišnou roli ve svém týmu. Nyní se ale opět potkají. „Ode mě se čeká jistota a schopnost být útočníkem prvních dvou útoků. Myslím si, že jsem to v minulosti dokázal. Navíc máme společně s Johnem (Tavaresem) zažitou nějakou souhru,“ prozrazoval po přestupu do Islanders rodák z Reginy.

Eberle zažil bodově horší sezónu. V základní části nasbíral 51 bodů, což není špatné, ale už se mu některé ročníky bodově vyvedly více. V play-off během třinácti zápasů ani jednou neskóroval, jen dvakrát asistoval. „Je jisté, že John je velmi inteligentní hráč. Jeho způsob hry navíc vyhovuje i té mojí,“ dodával Eberle na adresu budoucího spoluhráče.

Pokud tedy Tavares nebude vyměněn, protože i o tom se v posledních dnech mluví. Na druhou stranu, o čem se v posledních dnech nemluvilo... 

Sedmadvacetiletý útočník původem ze Saskatchewanu si dovolil i porovnat největší hvězdy Edmontonu a Islanders. „Jako první, co mě napadne při pohledu na Connora McDavida, je jeho rychlost. Myslím si, že s pukem na holi je nejrychlejší hráč v lize,“ nešetří chvály na adresu nejužitečnějšího hráče uplynulé sezóny a bývalého spoluhráče. „John je zase nejlepší v předvídání a chápaní hry.“

„Každý hráč využívá svých předností a dělá je nejlépe, jak umí. Já musím být připraven ukázat své schopnosti a doufat v to, že se mi bude dařit,“ dodal na závěr svého povídání o novém angažmá Jordan Eberle.

Pokud Islanders společně s Jordanem Eberlem a Johnem Tavares dojdou k dalšímu zlatu, to se teprve ukáže. Již nyní, před začátkem trhu s volnými hráči ovšem působí sestava Ostrovanů hodně nebezpečně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.