bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Opustí Price Montreal kvůli Stanley Cupu? Klíčová může být už nadcházející sezona

11. září 2019, 17:35

Jan Vojkůvka

Zisk Stanley Cupu. Cíl i sen, kvůli němuž hokejisté vstupují do National Hockey League. Získat ho se však povede jen zlomku těch, kteří v nejslavnější hokejové lize světa naskočí. Jedním z nich chce být i brankář Carey Price, který se v pondělí během golfového turnaje Canadiens vyjádřil ve smyslu, že poháru hodlá podřídit všechno.

"Mám sice před sebou ještě spoustu let, ale ve skutečnosti, když nad tím člověk přemýšlí, tak jich zase tolik není," cituje slova Careyho Price novinář Brendan Kelly z Montreal Gazette. "Spousta kluků projde svou kariérou a vůbec nedostane příležitost bojovat o Stanley Cup. Nechci být jedním z těch kluků. Chci ho vyhrát," řekl odhodlaně Price.

Zajímavostí není ani tak fakt, že chce vyhrát Stanley Cup, jako spíš způsob, jakým to řekl. Jak se správně Kelly pozastavil nad jeho slovy, Price prohlásil, že chce vyhrát ligu. Ovšem zmínka, že se tomu tak musí stát v Montrealu, schází.

Situace v Montrealu rozhodně není ideální. Generální manažer Marc Bergevin po uplynulé sezoně získal prakticky jen jednu výraznější posilu, kterou je obránce Ben Chiarot. Troufalá snaha ulovit Sebastiana Aha z Caroliny nevyšla a s úspěchem se nesetkala ani nabídka smlouvy Jake Gardinerovi.

V minulé sezoně navíc Canadiens chyběli v play off, byť jim postup unikl jen těsně. Stalo se tak ovšem potřetí během posledních čtyř let a prognózy před novou sezonou nejsou zrovna povzbudivé. Přitom nadcházející sezona může být klíčovou v rozhodování, co Price se svou kariérou udělá.

Dvaatřicetiletý brankář je přivázán v Montrealu až do léta 2026. Ročně si v průměru vydělá 10,5 milionů dolarů a je nejlépe placeným brankářem v NHL. To by mohla být pro něho komplikace, pokud by se rozhodl, že svou "no move" klauzuli ze smlouvy vypustí a zatouží po změně dresu.

V zámoří se už čile spekuluje nad tím, že pokud by Canadiens nedokázali vybojovat znovu play off, k této situaci by mohlo dojít. Price sice strávil celou kariéru v Montrealu, ale ten podle expertů nemá v nejbližších letech reálnou šanci na zisk Stanley Cupu. Tomu však chce vítěz Vezinovy a Hartovy trofeje z roku 2015 podřídit zbytek svých hokejových let.

Když se novináři optali generálního manažera Canadiens Marca Bergevina, zda na toto téma s Pricem v posledních měsících mluvil, odvětil negativně. "Ne. Carey vyrazil v létě na lov a já nelovím, takže jsem s ním mluvit nemohl."

Montreal a Price patří neodmyslitelně k sobě. Pokud ale kanadský tým nedokáže naplnit očekávání svého brankáře, může dojít k nečekanému, avšak logickému vyústění situace. Price chce Stanley Cup, ať už v Montrealu, nebo někde jinde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.