bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Osm týmů hledá svého lídra. Dočká se Matthews, Eichel či Ekman-Larsson nové zodpovědnosti?

4. září 2018, 8:00

Jakub Hromada

Nová sezóna klepe na dveře a hned několik týmů nemá svého kapitána. Loni se bez něj obešlo například Toronto nebo Vegas, oba celky ale mají na své soupisce hned několik kandidátů stejně jako ty ostatní bez lídra.

Právě Golden Knights byli loni nejúspěšnější tým bez vůdce. Tuto funkci zastávala hned šestice alternativních kapitánů, právě některý z nich by měl dostat na dres to oficiální céčko. Ovšem v týmu zůstali již jen dva a to Deryk Engelland a Reilly Smith. Favoritem je spíše zkušenější defenzivní obránce, nicméně Smith by dával větší smysl s ohledem na budoucnost. 

Nejvíce se asi mluví o Torontu, kde na kapitánské dveře ťuká jednička draftu 2016, Auston Matthews. Nikdo nepochyboval po konci sezóny, že to bude právě on, kdo bude zastávat tuto roli v týmu a napodobí tak McDavida. Jenže v červenci přišel ex-kapitán Islanders Tavares a rázem jsou tu kandidáti dva. 

Místní fanoušci by radši s céčkem viděli svého oblíbence Matthewse, jenž je v klubu delší dobu. Rozhodnutí je ale na vedení organizace, jak se rozhodne, o tom můžeme jen spekulovat. 

Mezeru po odchodu lodivoda musí vyplnit New York Islanders, kteří nedokázali Tavarese udržet před silným Dubasem. Sedmadvacetiletý centr byl kapitánem Ostrovanů pět let, teď osud nejspíše rozhodl pro srdcaře Joshe Baileyho, jenž v klubu působí už deset sezón.

Ani druhý tým z New Yorku nemá kapitána. Tam je opustil Ryan McDonagh, který při trade deadline odešel na jih do Tampy. Nahradit by ho měl Marc Staal, nebo Mats Zuccarello. 

I z krize se vzpamatovávající Arizona ještě nastálo nikoho nejmenovala. Dlouholetá smlouva pro Olivera Ekmana Larssona, která mu zaručí do roku 2027 průměrný roční příjem 8 a čtvrt miliónu dolarů, jasně tuto funkci předurčila. Teoreticky by Kojoti mohli ukázat na Niklase Hjalmarssona či Dereka Stepana.

Tým se zcela jinou tváří je Buffalo. Hlavní lídr Ryan O’Reilly byl vyměněn do St. Louis, a Eichelovi tak odpadl největší konkurent pro roli kapitána. Dalšími variantami mohou být Kyle Okposo či Jason Pominville, jenž plnil tuto funkci u Šavlí před trejdem do Minnesoty.

Jordan Staal, nebo Justin Faulk. Carolina to loni rozdělila mezi tyto dva a je otázkou, zda to tak zůstane, nebo se rozhodne vsadit na jednu kartu. Nepředpokládá se, že by céčko mohl dostat někdo jiný, minimální šanci má Justin Williams.

Poslední, kdo musí řešit „problém“ s udělením zodpovědnosti, jsou Kosatky z Vancouveru. Na západu Kanady nejspíše zvolí podobnou taktiku jako v Edmontonu a vsadí na mládí. Brock Boeser bude potřebovat klid a soustředění sám na sebe, podobně jako Laine u Jets. Bo Horvat je ale klasickým lídrem, který by měl zastoupit Henrika Sedina.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.