bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Osm týmů opustilo zámořskou ECHL, pauzu mají i bývalé kluby Vladaře či Škarka

20. listopadu 2020, 3:29

Václav Jáchim

Ekonomické dopady pandemie koronaviru pociťují také v zámoří. Nižší profesionální soutěž East Coast Hockey League opouští další šestice klubů, jsou mezi nimi i týmy, za které během minulé sezony nastupovali brankáři Jakub Škarek (na snímku) a Daniel Vladař. Informovala o tom agentura AP.

Jakub Škarek absolvoval v ročníku 2019-20 celkem 14 utkání v dresu Worcester Railers, Daniel Vladař strávil jeden zápas v brance celku Atlanta Gladiators. Vedení tohoto klubu už dřív potvrdilo, že se z ekonomických příčin nezapojí do nové sezony, podobně situaci vyhodnotili v Norfolk Admirals.

Teď se přidalo šest dalších organizací. Kromě zmíněných Worcester Railers nenastoupí do soutěže hokejisté Adirondack Thunder, Brampton Beast, Maine Mariners, Newfoundland Growlers a Reading Royals. Všechny týmy účast pozastavili s tím, že až to podmínky s pandemií umožní, do ECHL se zase vrátí.

Start nového ročníku ECHL byl oproti původním zvyklostem posunut, základní část má začít 18. prosince a hrát ji bude pouze 18 účastníků. Hokejisté z odhlášených týmů se stanou volnými hráči, jejich dosavadní zaměstnavatelé budou vlastnit opci na ročník 2021-22 za předpokladu, že za hráče uhradí odvody.

Uvedených českých gólmanů se to týkat nebude. Daniel Vladař strávil minulou sezonu převážně na farmě Bostonu v týmu Providence Bruins, kde si vedl znamenitě. Během Stanleyova poháru potom dostal šanci v prvním týmu Medvědů. Jakub Škarek, jenž je nadějí New York Islanders, aktuálně působí ve finském týmu Peliitat Heinola, kam zamířil po dohodě s Ostrovany, aby získal patřičnou herní praxi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.