bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Otevřel se trh s volnými hráči

1. července 2017, 17:30

Martin Zíta

V 18 hodin středoevropského času se za mořem otevře trh s volnými hráči, a nastane tak jeden z nejočekávanějších momentů hokejového léta. Úvodní hodiny podpisového šílenství zmapujeme v online přenosu, kde najdete podpisy, spekulace nebo případné trejdy.

0:00 – S úderem půlnoci online přenos z prvního dne po otevření trhu s volnými hráči končí. Bez smlouvy stále zůstává řada velkých jmen: Alexander Radulov, Patrick Marleau nebo třeba Jaromír Jágr. 

23:30 – Pittsburgh Penguins se dohodl na nové smlouvě s obráncem Justinem Schultzem – kanadský zadák s úřadujícím šampionem zůstane další tři sezony s ročním platem 5,5 milionů dolarů.

23:03 – Roman Polák se právě zotavuje ze zranění nohy, ale údajně je ve hře jeho návrat do dresu Toronta Maple Leafs.

22:38 – Vancouver podepsal roční smlouvu za 900 tisíc s Alexandrem Burmistrovem.

22:27 – Chris Kunitz po dlouhých letech skončil v Pittsburghu a podle Joea Smithe z Tampa Bay Times podepsal jednoletou smlouvu za dva miliony právě s Lightning.

22:27 – Další jednoletá smlouva. Montreal Canadiens se dohodl na spolupráci s obráncem Joem Morrowem.

22:04 – Roční smlouvu s platem milionu dolarů podepsal s Torontem útočník Dominic Moore. Maple Leafs tak vyřešili otazník ve středu čtvrtého útoku.

21:50 – Obránce Kyle Quincey se dohodl na roční smlouvě s Minnesotou, Wild mu vyplatí 1,25 milionů. 

21:39 – Nick Cousins prodloužil spolupráci s Arizonou o dva roky, ročně si přijde na milion.

21:35 – Roční smlouva Joea Thorntona v San Jose by se podle nových informací Boba McKenzieho měla blížit spíše šesti a půl milionům dolarů. V minulé sezoně Thornton bral 6,75 milionů.

21:17 – Jumbo Joe se nestěhuje. Joe Thornton podle zámořských novinářů podepsal se San Jose roční smlouvu. Částka by se měla pohybovat okolo šesti milionů.

21:12 – Shattenkirk oficiálně potvrzen.

21:00 – Florida po Vrbatovi podepsala dvouletou smlouvu s útočníkem Michaelem Haleym.

20:57 – Vlasic je v San Jose očividně spokojený.

20:46 – Roční smlouva s Floridou vynese Radimu Vrbatovi dva a půl milionů základního platu a další milion a půl může získat v bonusech.

20:39 – Podle Larryho Brookse z New York Post mají Rangers pro dnešek hotovo. Bob McKenzie z TSN pak dodává, že Blueshirts patřili mezi vážné zájemce o Patricka Marleaua a Joea Thorntona, podpisem Shattenkirka ale jejich zájem, zejména z finančních důvodů, padá.

20:37 – Další český podpis. Útočník Radim Vrbata se dohodl na roční smlouvě s Floridou Panthers.

20:36 – Dan Rosen hlásí, že se unáhlil. Shattenkirkova smlouva ještě není oficiálně potvrzena. Mělo by se ale jednat jen o formalitu.

20:28 – Hotovo, muž číslo jedna má smlouvu. Kevin Shattenkirk podepsal čtyřletou smlouvu s New York Rangers v celkové hodnotě 26,6 milionů dolarů.

20:24 – Kevin Shattenkirk se údajně konečně rozhodl a podepíše newyorským Rangers.

20:09 – Winnipeg Jets podepsal roční smlouvu v hodnotě 650 tisíc s útočníkem Michaelem Sgarbossou.

19:52 – Generální manažer Doug WIlson hovořil s novináři o nových smlouvách pro obránce Vlasice a brankáře Jonese. O tom, jaká je situace ohledně případných návratů Patricka Marleaua a Joea Thorntona, však hovořit odmítl.

19:50 – Jeden rok, jeden milion dolarů. Scott Hartnell se po vyplacení ze smlouvy s Columbusem dohodl s Nashvillem a k Predators se vrací po deseti letech.

19:37 – Montreal Canadiens posílili střed útoku. Dvouletou smlouvu podepsali s Peterem Hollandem, ten v minulé sezoně působil v Torontu a Arizoně.

19:28 – Jak bylo avizováno. Veterán Mike Cammalleri po konci v New Jersey míří k LA Kings. V Kalifornii se upsal na jeden rok za jeden milion dolarů. Ve smlouvě je také zakompováno několik potenciálních bonusů.

19:25 – Brankář Ryan Miller podepsal dvouletou smlouvu s Anaheimem, ročně si přijde na dva miliony.

19:15 – Tyler Pitlick mění severní ropařský stát za jižněji položený. Po několika letech v Edmontonu se dohodl na tříleté smlouvě s Dallasem, každý rok si vydělá milion dolarů.

19:12 – Patrick Marleau se stále nerozhodl, kde bude pokračovat ve své hokejové kariéře. Pokud prodlouží v San Jose, je velmi pravděpodobné, že se se Sharks dohodne i Joe Thornton.

19:10 – Prodloužení spolupráce Anaheimu Ducks a Cama Fowlera potvrzeno. Osm let, ročně 6,5 milionů dolarů.

 19:09 – Velká čtyřka je stále bez smlouvy.

18:55 – Anaheim Ducks jedná o prodloužení smlouvy s obráncem Camem Fowlerem. Americký zadák by si mohl od rokování odpočinou na osm let.

18:54 – Obránce Paul Postma podepsal roční smlouvu za 725 tisíc s Bostonem Bruins

18:53 – Ron Hainsey podepsán. Dva roky v Torontu, ročně mu Maple Leafs na účet pošlou kolem tří milionů dolarů.

18:48 – Chad Johnson se dohodl na roční smlouvě v Buffalu, v brankovišti si přijde na dva a půl milionu. Sabres ještě čeká prodloužení smlouvy s Lehnerem.

18:46 – San Jose prodlužovalo. Sharks se dohodli na nových smlouvách s obráncem Marcem-Édouardem Vlasicem – osm let, sedm milionů ročně – a brankářem Martinem Jonesem – šest let, 5,75 milionů ročně.

18:44 – Pittsburgh se dohodl na roční smlouvě s brankářem Anttim Niemim. Fin bude krýt záda Mattu Murraymu a dostane za to 700 tisíc dolarů.

18:43 – Kde skončí Alex Radulov, jak bylo dříve zmíněno, bojují o něj Dallas s Montrealem. Bratři Bennové pak mají svůj vlastní způsob jak rozhodnout, kde ruský útočník zakotví.

18:42 – Jean-François Bérubé podepsal dvouletou smlouvu s Chicagem, její výše zatím známá není.

18:42 – Zkušený zadák Dan Girardi po ukončení smlouvy s Rangers zamířil na Floridu. Nově bude oblékat dres Tampy Bay – smlouva je na dva roky za celkem šest milionů.

18:40 – Martin Hanzal zůstává v Západní konferenci. Český útočník se dohodl tříleté smlouvě s Dallasem, ročně si Hanzal přijde na 4,75 milionů.

18:37 – Matt Hunwick (dříve TOR) podepsal v Pittsburghu na dva roky za 2,25 milionů ročně. Ron Hainsey (dříve PIT) pak podle všeho míří taktéž na dva roky do Toronta. Trh s volnými hráči tak vlastně právě za generální manažery provedl trejd kus za kus.

18:34 – Brankář Brian Elliott bude dělat společnost Michalu Neuvirthovi ve Philadelphii. S Flyers se dohodl na dvouleté spolupráci s ročním platem 2,75 milionů.

18:30 – Velký návrat. Útočník Justin Williams si po angažmá ve Washingtonu plácnul s Carolinou, kde v roce 2006 vyhrál Stanley Cup. Williams podepsal na dva roky, výše smlouvy se zatím na veřejnost nedostala.

18:27 – Veterán Mike Cammalleri se podle Nicka Kypreose ze Sportsnetu právě domlouvá v Los Angeles.

18:26 – Benoit Pouliot po konci v Edmontonu nezůstal dlouho bez práce. Kanadský křídelník si plácl v Buffalu – rok za milion a 150 tisíc.

18:25 – Brian Boyle nebude pokračovat v Torontu a ani se nevrátí do Tampy. Urostlý centr se dohodl na dvouleté smlouvě s New Jersey, Devils mu za rok zaplatí 2,25 milionů.

18:22 – Dallas a Montreal podle Pierra LeBruna právě v těchto momentech soupeří o Alexe Radulova.

18:21 – V záplavě podpisů vykoukla výměna. Nashville poslal Colina Wilsona do Colorada za volbu ve čtvrtou volbu příštího draftu.

18:19 – Dmitrij Kulikov posílí zadní řady Winnipegu Jets. Ruský obránce se s klubem dohodl na tříleté smlouvě za 4,33 milionů dolarů ročně.

18:17 – Nick Bonino jde do nového dresu, ale hráči mu nebudou zcela neznámí. Bonino podepsal čtyřletou smlouvu s Nashvillem, který před pár týdny porazil s Pittsburghem ve finále Stanley Cupu. Bonino si ročně přijde na 4,1 milionu.

18:11 – Karl Alzner mění Washington za Montreal. Kanadský obránce se s Habs dohodl na dlouhých pět let s ročním příjmem 4,625 milionu.

18:10 – Ondřej Pavelec podepsal roční smlouvu s New York Rangers, český brankář si přijde na 1,3 milionu.

18:10 Znovu Canucks. Brankoviště týmu z Vancouveru posílí švédský brankář Anders Nilsson – dva roky, 2,25 milionu ročně. 

18:07 – Sam Gagner si po vydařené sezoně v Columbusu vysloužil vcelku lukrativní smlouvu ve Vancouveru. Canucks mu příští tři roky budou vyplácet 3,15 milionu. Do Vancouveru míří také Michael Del Zotto, podepsal na dva roky za celkem šesti milionů.

18:07 – Steve Mason se skutečně upsal Winnipegu. S Jets se dohodl na dva roky s ročním příjmem 4,1 milionu.

18:06 – Patrick Sharp se vrací do Chicaga. Zkušený útočník podepsal smlouvu na 800 tisíc dolarů plus dalších 200 tisíc v bonusech.

18:05 – Brankář Jonathan Bernier končí v Anaheimu a nově se upsal Coloradu. Jeden rok, takřka tři miliony dolarů.

18:04 – Trevor Daley se upsal Detroitu na tři roky za tři miliony a 178 tisíc ročně.

18:00 – Šest hodin večer středoevropského času. Trh s volnými hráči je oficiálně otevřen.

17:42 – Neoficiální informace, ostatně jako zatím všechny, o Kevinu Shattenkirkovi. Americký obránce s úderem šesté hodiny podepíše New Yorku Rangers. Larry Brooks z New York Post však tvrdí, že smlouva bude vypadat jinak, než v jaké podobě se dostala na veřejnost. Shattenkirk údajně i obětoval několik milionů jen aby mohl nastoupit ve vytouženém dresu z Manhattanu.

17:40 – Sbohem, Pittsrburghu. Trevor Daley a Nick Bonino se blíží podpisu u nových týmů – obránce Daley by měl zamířit do Detroitu, útočník Bonino zase do Nashvillu.

17:30 – Od otevření trhu s volnými hráči dělí kluby, hráče a fanoušky už jen poslední půlhodina.

17:20 – Kam zamíří Jaromír Jágr? Českého fanouška bude v nejbližších hodinách zajímat právě osud velezkušeného útočníka. Matt Larkin z The Hockey News v pátek vybral šest týmů, které by se měly pokusit získat Jágra do svých řad – Los Angeles Kings, Calgary Flames, Dallas Stars, Nashville Predators, New York Rangers a Florida Panthers. Poslední jmenovaný tým je ale podle všeho mimo hru.

17:15 – Andrej Markov si v 38 letech zřejmě poprvé vyzkouší pozici neomezeně volného hráče. Ruský veterán požaduje dvouletou smlouvu se šestimilionovým ročním příjmem a vyjednávání s Montrealem skončilo podle Erica Engelse ze Sportsnet na mrtvém bodě.

17:09 – Ijla Kovalčuk má podle Pierra LeBruna z TSN tři přání, respektive tři vysněné destinace. Ruský útočník by rád zakotvil v Torontu, Columbusu nebo u newyorských Rangers. Stejný novinář ale zároveň dodává, že New Jersey není blízko dohodě s žádným ze zmíněných týmů.

16:40 – Jaromír Jágr končí na Floridě. Agent českého útočníka Petr Svoboda potvrdil informaci zámořským novinářům.

16:02 Obránce Karl Alzner se údajně dohodl na smlouvě v Montrealu. Čekáme na oficiální potvrzení, které samozřejmě nemůže přijít dříve než v 18:00.

14:45 – Novinář Bob McKenzie hlásí, že český útočník Martin Hanzal už si našel nové angažmá. V šest hodin večer totiž pravděpodobně podepíše smlouvu s Dallasem Stars.

12:30 – Jakou cenu má v současné NHL velmi dobrý – nikoliv elitní – střední útočník? Omezeně volný hráč Ryan Johansen žádá po Nashvillu podle zdrojů Ryana Kennedyho z The Hockey News dlouhodobou smlouvu s ročním příjmem alespoň osm a půl milionu dolarů.

30. června – Steve Mason nemá zájem pokračovat v dresu Flyers a vedení zase nemá zájem o jeho služby. Jeho odchod je tedy jistotou. Nově by měl hájit barvy Winnipegu Jets, se kterými se podle Winnipeg Free Press již dohodl na smlouvě.

30. června – Ruský útočník Jevgenij Dadonov s otevřením trhu údajně podepíše Floridě. S Panthers se podle Sun Sentinel dohodl na tříleté smlouvě v hodnotě 12 milionů dolarů.

30. června – Kde skončí Kevin Shattenkirk? Americký zadák láká pozornost většiny týmů, jde o největší rybu letošního lovu. Nejaktivnější jsou v zájmu o jeho služby New Jersey Devils, Buffalo Sabres, Tampa Bay Lightning, New York Rangers, Toronto Maple Leafs nebo Boston Bruins. Shattenkirk se nijak netají touhou hrát na pobřeží Atlantického oceánu, týmy ze Západní konference tedy u jeho jména nečekejte.

30. června – Columbus a Nashville se podle informací kanadské TSN pokusí získat Matta Duchena. Není se čemu divit, oba týmy zoufale potřebují centra první formace.

30. června – Patrick Marleau má na stole údajně dvouletou nabídku od San Jose. Ještě ale společně s rodinou zvažuje další možnosti.

30. června – Bude se Ondřej Pavelec stěhovat do New Yorku?

30. června – Joe Thornton, Nick Bonino, Brian Boyle nebo Martin Hanzal. Střední útočníci budou tradičně žádaným zbožím, pokud někdo z nich zakotví kupříkladu v Montrealu, ničemu se nedivte. 

30. června – Nikdo mi nevolá, stěžoval si nedávno na Twitteru legendární Jaromír Jágr. Bude pokračovat v dresu Floridy?

8:00 – K dispozici je na letošním trhu několik zajímavých jmen do brankoviště, mimo jiné budeme sledovat zámořský osud Ondřeje Pavelce, který končí ve Winnipegu. Podívejte se, jací maskovaní muži budou hledat nového zaměstnavatele.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.