bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ottawa má nového trenéra. Týmu se upsal nováček D.J. Smith

23. května 2019, 20:45

Jan Vojkůvka

Hokejisté Ottawy se ve čtvrtek dozvěděli jméno nového hlavního trenéra. Své první angažmá v této roli v nejslavnější hokejové lize světa absolvuje Kanaďan Denis "D.J." Smith, bývalý asistent trenéra v konkurenčním Torontu.

„Jsem nadšený z příležitosti vést tento mladý tým,“ cituje Smitha oficiální web Ottawy. „Budeme hrát rychlý hokej. Uvidíte tým, který bude dřít každý zápas,“ řekl odhodlaně bývalý obránce, který v NHL za Toronto a Colorado odehrál 45 zápasů a většinu kariéry strávil v AHL.

„Nejlepší na tom je, že budu mít šanci, abych pomohl těmhle klukům vyrůst v pravidelné hráče pro NHL. Chci vyhrávat a těším se, že budeme vyhrávat spolu,“ podotkl Smith. 

Smith se stal v pořadí 14. trenérem Ottawy Senators a ve funkci nahradí prozatímního lídra střídačky Marca Crawforda, který se na pozici dostal na začátku března. Tehdy vystřídal vyhozeného Guya Bouchera. 

Dvaačtyřicetiletý Smith obdržel od Ottawy tříletou smlouvu

„D.J. Smith je vítězný typ,“ řekl na jeho adresu generální manažer Pierre Dorion. „Věříme, že je ideálním kandidátem k tomu, aby řídil vývoj a přinesl úspěch ottawským Senátorům. Je také výjimečný stratég a skvělý v komunikaci. Jeho vášnivý přístup spolu s jeho schopnostmi učit herní styl je přesně to, co jsme hledali.“

A ví, co říká. Smith dotáhl v juniorské Ontario Hockey League v roce 2015 Oshawu Generals (trénoval ji od roku 2012) až k zisku Memorial Cupu. Už o rok dříve, za sezonu 2013/14, se stal v OHL trenérem roku.

Jeho schopnosti mu vynesly roku 2015 práci u Toronta Maple Leafs, kde až do tohoto roku působil jako asistent trenéra. 

Jako aktivní hokejista byl v roce 1995 draftován New Yorkem Islanders na 41. místě. Za Islanders ovšem nikdy nenastoupil a premiéry v NHL se dočkal v sezoně 1996/97 v dresu Toronta. Nejlepší sezonu v lize prožil až v sezoně 2002/03, kdy za Colorado naskočil ke 34 zápasům. Kariéru ukončil předčasně v roce 2004 kvůli zdravotním problémům s otřesy mozku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.