bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin má stále nabito. Proti Carolině rozhodl 22. prodloužení v kariéře

3. ledna 2018, 13:00

Jiří Lacina

Tenhle chlapík je pořád nebezpečná zbraň. Co jsme od něj viděli v úterním utkání s Carolinou, nepředvedl v kariéře poprvé. Nejdříve ve třetí třetině srovnal jednobrankové manko na 4:4, v prodloužení pak rozhodl. Washington šel v osmém utkání pošesté do prodloužení, počtvrté ho vyhrál. Ovečkin dal letos třetí gól v nastavení, celkově 22. v kariéře, což je rekord NHL.

Ono se samozřejmě snáz zakončuje, když se po ledě motá jen šest lidí, na to se ale historie ptát nebude. Ruský snajpr si přivlastnil prestižní rekordní zápis 20. října 2017, kdy dvacátou trefou v prodloužení překonal Jaromíra Jágra. Od té doby se na prvním místě osamostatňuje a s ohledem na věk, je mu teprve 32 let, tak může činit ještě dlouho.

Barry Trotz byl přitom v prodloužení při pohledu na svého elitního střelce trochu nervózní. Ruský kapitán si pořádně natáhl střídání, na ledě byl minutu a 31 sekund. Přestože už mu začínaly tuhnout nohy, úkol splnil. „Byl tam notnou chvíli a já si už na střídačce říkal, ať vypadne nebo to nezvládne,“ neskrýval po utkání své pocity trenér Washingtonu.

„Myslím, že byl na konci k smrti unavený,“ dodal útočník Devante Smith-Pelly. „Skoro to vypadá, že kdykoli se rozhodne zápas ukončit, tak to prostě udělá.“

Dohromady šlo o Ovečkinovy letošní zásahy číslo 25 a 26. Washington hrál právě své 41. utkání, takový průběžný výsledek přesně v polovině sezóny tedy dává šanci na další padesátigólový zápis po jejím skončení. To by ve věku 32 let byl vynikající počin.

Moskevský rodák zatím tak daleko nehledí. „Berme to zápas po zápase a uvidíme, co z toho bude. Víte, už mi není 25 ani 20 let, abych se snažil honit nějaké milníky,“ řekl s nadhledem.

Podstatně větší radost měl z toho, jak si tým poradil s nepříznivým průběhem večera. „Byla tam dobrá odezva. Myslím, že každý pozvedl svou hru na vyšší úroveň. Uvažovali jsme tak, že si nezasloužíme prohrát. Vedli jsme většinu zápasu a jim se to pak jen šťastně odrazilo. Dobrá odpověď, v prodloužení jsme to dotáhli,“ vyzdvihl kanonýr týmu, který vede Metropolitní divizi.

Vyrovnávací gól z 53. minuty:

Rozhodující gól z 62. minuty:

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.