bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin opět unikl suspendaci. Právem?

1. prosince 2014, 10:00

Tomáš Zatloukal

Sportovní rubriku torontských novin v neděli ovládly polemiky týkající se kontroverzního hitu washingtonského kapitána Alexe Ovečkina. Lídr Caps se ve včerejším zápase proti Maple Leafs srazil s finským bojovníkem Leem Komarovem. Komarov následně musel odstoupit a týmový lékař jej podrobil testu na otřes mozku. Ovečkin vyvázl bez trestu, ani jeden ze sudích nevyhodnotil jeho střet s nicnetušícím soupeřem jako porušení pravidel NHL. Disciplinární komise dala pánům v pruhovaném za pravdu a nesáhla k suspendaci pro ruského kanonýra.

Na zmiňovaný souboj, který si můžete (a měli byste) prohlédnout na přiloženém videu, existují dva různé pohledy. Jeden prezentovaný Ovečkinem a další zastávaný torontskými komentátory a také Randym Carlylem, koučem Maple Leafs. Zůstává na vás, kterému uvěříte. Možná se pravda ocitá někde uprostřed, inu čtěte dál a udělejte si vlastní názor.

Pohled číslo 1: Nechtěl jsem ho trefit

"Na rovinu vám říkám, že jsem se Lea ani nepokoušel trefit. Snažil jsem se mu vyhnout, ale dopadlo to, jak jste sami viděli," dušoval se "Ovie" před zámořskými novináři. Po prohraném utkání se vydal za Komarovem, se kterým hrával za Dynamo Moskva (společně dokonce získali mistrovský titul), a objal ho na usmířenou. Prý jsou velkými kamarády, ostatně spolu v KHL váleli v jedné formaci vedené Nicklasem Bäckströmem.

Pohled číslo 2: Byl to zákeřný zákrok

"Ovečkin přesně věděl, do koho vrazí. Byl to od něj zákeřný hit na nepřipraveného hráče," štkali jed na adresu hvězdného střelce torontští komentáři. A dodali poznámku o tom, že Komarov s "Oviem" po sobě šli celý večer. Carlyle se poté vysmál výše uvedenému smířlivému gestu: "Myslím, že to bylo objetí se slovy: "Trefil jsem tě schválně". Tak se mi to přijde."

Kdo má pravdu? Komu uvěřit? Dovolte na závěr pár drobných poznámek. Ovečkin sestřelil Komarova za rozhodnutého stavu 5:1, velmi pravděpodobně frustrovaný výsledkem a dotěrnou hrou své oběti, která umí soupeřům hokej pořádně znechutit. Navíc měl dostatek času a prostoru, aby si vybral jinou cestu a neriskoval náraz do "velkého kamaráda".

Obávaný střelec již v minulosti předvedl několik zákeřností, těžko se vyrovnává s porážkami i s důraznou osobní obranou. Však si také vysloužil několik suspendací. Omluva, se kterou za Komarovem přispěchal, nemusela být ničím jiným než divadlem pro zámořské novináře a hlavně pro disciplinární komisi. Ovečkin si prostě chtěl vylepšit vizitku a vyhnout se případné suspendaci, což se mu také podařilo.

Nabízí se také lidštější varianta (a dle mého skromného soudu reálnější), proč se Komarovovi omluvil. V zápalu boje mu chtěl uštědřit lekci, nenápadně ho srazit. Pomstít se za nepříjemnou protihru. Jenže vůbec netušil, že výsledný hit bude tak ničivý. Zamýšlená klukovina skončila nešťastně, byť se zatím nepotvrdilo Komarovovo podezření na otřes mozku.

Třeba vše dobře dopadne. Pro Sašu i Lea.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.