bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin přivezl Stanley Cup do fanzóny MS i centra mateřského klubu

8. července 2018, 10:00

David Jahoda

Ještě předtím, než se nejslavnější hokejová trofej světa Stanleyův pohár podívá do České republiky, si s ním ve své domovině užil Alexandr Ovečkin, kapitán a největší opora letošních vítězů NHL z Washingtonu. Společně s ruským carem zažili nezapomenutelné chvíle i stovky dalších lidí. Ovečkin totiž přivezl Pohár do moskevské fanzóny probíhajícího mistrovství světa ve fotbale, následně jej převezl do tréninkového centra svého mateřského týmu Dynama Moskva.

"Jaké máte plány se Stanley Cupem, až si s ním v létě budete moci užít?" Přesně takový dotaz dostal Alexandr Ovečkin jen pár dní poté, co slavný grál poprvé v kariéře konečně zvedl nad hlavu. "Budu chtít sdílet zážitky s lidmi, které znám, ale i s lidmi, které neznám. Je totiž spousta fanoušků, kteří Stanley Cup nikdy neviděli, nikdy si na něj nesáhli," odpověděl Ovečkin.

A jak řekl, tak taky učinil. 

Stanley Cup přivezl v sobotu ukázat do fanzóny na Vrabčích horách v Moskvě, která byla vytvořena jako doprovodný program k probíhajícímu fotbalovému světovému šampionátu. Od jedné do čtvrté hodiny odpolední Ovečkin trpělivě pózoval se stovkami fanoušků, kteří bažili po fotce s ním i se Stanley Cupem. Nic nemohla pokazit ani následná průtrž mračen.

Když poté odpověděl na otázky médií, sbalil stříbrnou trofej a vydal se do okrajové části Moskvy zvané Novogorsk, kde sídlí tréninkové centrum a hokejová škola jeho mateřského klubu Dynama Moskva. Chtěl, aby se mohli z Poháru poradovat mladé naděje týmu, který jej vychoval pro velký hokej. Ve stejné pozici byl totiž kdysi i on, když  do hlavního ruského města přivezl Stanley Cup legendární Igor Larionov. 

"Chtěl jsem se jednoho dne dostat do pozice, kdy budu moct zvednout Pohár nad hlavu. Říkal jsem, že pokud by se tak stalo, sdílel bych pak oslavné momenty s nějakými dětmi," uvedl Ovečkin, který se v Novogorsku mimo jiné setkal i se svým otcem Michailem.

Už v úterý 10. července se mohou na Stanley Cup těšit v Hodoníně a Brně, kam jej doveze Michal Kempný, Jakub Vrána se pak o den později pochlubí stříbrným krasavcem v Praze. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.