bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin už je v Číně. Na letišti ho vítala skupina malých fanoušků

5. srpna 2019, 13:00

Matěj Hodoval

Alexandr Ovečkin v těchto dnech tráví čas v Číně. Útočník Washingtonu Capitals se zhostil role ambasadora National Hockey League a s cílem podpořit rozvoj hokeje v Číně se do Asie vydal.

Přílet jedné z největších hokejových osobností byl velkou událostí. Ovečkina na letišti v Pekingu vítala skupinka dětských příznivců s dresy a dalšími fanouškovskými předměty legendárního ruského útočníka.

„Zdravím vás, jsem v Číně a jsem opravdu nadšený, že tu mohu strávit pět dní. Těším se, že uvidím město, potkám se s limi a užiji si to tu,“vzkázal ruský forvard prostřednictvím videa na webových stránkách Capitals.

Později v den příletu navštívil Alexandr Ovečkin Renaissance Cup, tedy hokejový turnaj, kterého se zúčastnil Kunlun, tedy čínský zástupce v Kontinentální hokejové lize, mužstvo z univerzity Arizona State a tři celky z VHL (farma KHL).

Ovečkin se následně setkal se Zhou Yunjiem, předsedou ORG Technology, jednoho z největších podporovatelů ledního hokeje v Číně a sponzor výše zmíněného turnaje. Společně se tito dva muži ujali čestného vhazování.

Velká hvězda světového hokeje se samozřejmě nezapomněla věnovat fanouškům, a tak se třiatřicetiletý Rus ochotně podepisoval a fotil se se zdejšími příznivci.

Také samotný Ovečkin byl při své návštěvě obdarován. Rus obdržel tradiční čínský dárek – jadeitovou sošku buvola. Buvola proto, že ruský hokejista se narodil v roce 1985, tedy podle čínské astrologie v roce Buvola.

V pondělí čeká kapitána Washingtonu Capitals den s malými hokejisty ve věku od deseti do dvanácti let, s nimiž bude trávit čas na ledě i mimo něj.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.