bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pageau nenaděloval dárky pouze Lundqvistovi, ale i mladému fanouškovi

2. května 2017, 13:00

Michal Janoštík

Jean-Gabriel Pageau dal v minulém utkání proti New York Rangers čtyři góly a stal se hlavním hrdinou tohoto utkání. Jeho čtyři góly ovšem měly ještě dohru. Devítiletý Daxton Markwick totiž hodil svou čepici na led, jakožto oslavu hattricku, a poslal příspěvek na Twitter Pageaua, co se dělo dál?

Makrwick vhodil svou čepici na led při třetím gólu Pageaua, který tím poslal utkání do prodloužení. Tina Fraser, matka mladého hocha, jenž vhodil svou čepici na led, poslala příspěvek s fotkou svého syna na Twitter gólového střelce. Ten, když si toho všiml, honem přispěchal s odpovědí, že je nutné, aby se to napravilo.

„Věděla jsem, že Pageauovi bude tweetovat neskutečné množství lidí,“ řekla matka šťastného chlapce. „Nečekala jsem žádnou odpověď. Chtěla jsem pouze poděkovat za to, že vytvořil od ucha k uchu úsměv na tváři mého syna.“

Fraser, právnička z Ottawy, poslala hokejistovi tweet, a ten odpověděl požadavkem o adresu. Nespecifikoval, co na ní přijde, ale dá se očekávat, že půjde o novou kšiltovku. Její syn byl samozřejmě neskutečně potěšen.

„Když se dozvěděl, že Pageau viděl jeho obrázek a odpověděl na něj, cítil se jako na měsíci,“ dodala nadšená matka. „Byl celý bez sebe, když zjistil, že jej pravděpodobně čeká nová čepice přímo od Pageaua.“

Hattrick se povedl po teči střely Kylea Turrise a díky tomu Ottawa srovnala minutu před koncem utkání na 5:5. Mladý hoch ihned viděl teč svého hrdiny a běžel po schodech až k plexisklu, aby se ujistil, že jeho čepice dopadne na led. 

„Ani chvíli nepřemýšlel, pospíchal dolů, aby mohl čepici hodit na led,“ popsala jeho matka. „Já teč vůbec neviděla a netušila jsem, že tak dosáhne hattricku. Syn ovšem pospíchal dolů s jasným cílem. Oslavit úspěch jeho oblíbence. Zeptala jsem se ho, kam tak utíká a z dálky jsem pouze slyšela, jak křičí o hattricku.“

Bylo to poprvé v životě, kdy mohl hodit čepici na led a oslavit tak něčí hattrick. A to zápas málem ani nestihl. Ještě ten den totiž sám hrál hokejové utkání, po kterém dorazil do Canadian Tire Centre jen tak tak na úvodní vhazování. 

Mladý hoch měl zkrátka šťastný den. Dopoledne totiž vyhrál i poukaz na útratu 100 dolarů v klubovém obchodu. Z části jej využil hned v den zápasu, kdy si po utkání koupil novou čepici, pravděpodobně jí však nebude potřebovat.

Playoff je kouzelné nejen díky příběhům, které píší zápasy, ale i díky těm, které se dějí mimo kluziště. Není to poprvé a snad ani naposledy, co se něco podobného stalo. Ale to je právě to, co by měli hokejisté dělat. Nejít příkladem pouze na ledě, ale i mimo něj.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.