bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panarin promluvil: Chci vyzkoušet trh s volnými hráči

10. února 2019, 10:05

Martin Schwarz

Už se z toho pomalu stala zábavní show pro diváky. Tedy vyjma obecenstva v Columbusu, to se moc dobře nebaví. Kolem útočníka Artěmije Panarina a jeho budoucnosti je rušno každým dnem, novináři se více než o statistiky ruského šikuly zajímají o to, který dres v příštích sezonách oblékne. Panarin jim udělal radost po tréninku v Las Vegas, když po delší době promluvil a přidal svůj pohled na věc. Že by ale vyjádřením příznivce Blue Jackets uklidnil? Rozhodně ne, spíš naopak.

Jak jsme psali nedávno (http://www.nhl.cz/petr-adler-panarin-dal-padaka-milsteinovi-proc-doplneno/5017537), Artěmij Panarin dal padáka svému dosavadnímu zástupci Danielu Milsteinovi, jehož nahradil Paulem Theofanousem, který pečuje o brankáře Sergeje Bobrovského. Tím ještě přiživil obavy, že letošní ročník za Columbus Blue Jackets bude jeho posledním. Že si dříve nebo později sbalí kufry a vyrazí sbírat góly a nahrávky k jinému zaměstnavateli. Ačkoli řada zámořských odborníků považuje takový scénář za více než reálný, samotný Panarin zvídavé žurnalisty i fanoušky prozatím klidnil. Aspoň se o to snažil.

Popravdě chci vyzkoušet trh s volnými hráči,“ zaskočil nejprve tázající se osoby. „Ale zároveň je tu pořád šance, že pak podepíši nový kontrakt s Columbusem. Nejprve chci ovšem v létě zjistit, zda budou na trhu lepší možnosti,“ dodal jedním dechem. Není tak těžké mezi řádky vyčíst, že pokud odchovanec Čeljabinsku dostane jen trochu zajímavou možnost odejít, nebude váhat ani minutu. On se tím ani dlouhodobě netají. Vzhledem k faktu, že Panarinova smlouva nezahrnuje klauzuli o nevyměnitelnosti, bude mít vedení Blue Jackets před uzávěrkou přestupů volné ruce pro případnou výměnu útočníka. Ale může k ní vskutku dojít?

Na rovinu říkám, že nemám teď v hlavně žádný tým, který preferuji a kam bych chtěl odejít,“ odrážel Rus podezření, že už moc dobře ví, kam jeho příští kroky povedou. „Uvidíme, co se stane v létě, teď zkrátka přesně nevím, co chci. Rád bych řešil aktuální sezonu a pomohl našemu mančaftu vyhrát Stanley Cup,“ odmítal zabíhat do dalších podrobností.

Bude to Jarmovo rozhodnutí

Artěmij Panarin nadále se slušným náskokem vede kanadské bodování týmu a předvádí hokej na nejlepší úrovni. I proto generální manažer organizace z Ohia Jarmo Kekäläinen vyjádřil jasný zájem na podpisu nového kontraktu s elitním forvardem, ať už to má být během probíhající sezony, nebo až po jejím konci. Panarin však finského stratéga svými upřímnými výroky dostal do složité situace a zároveň řekl, že pokud se jej Columbus pokusí před 25. únorem 2019 vyměnit, bude to čistě Kekäläinenovo rozhodnutí. A jak teď z toho ven?

Jsem připravený úplně na vše, protože si kariéru užívám za každých okolností a prostě hraji hokej,“ pokračoval Panarin. „Pokud mě Jarmo někam vymění, tak to prostě udělá. Pakliže zůstanu, budu tvrdě makat a udělám maximum, abych mančaftu pomohl v případném play-off dojít co nejdál. Není to pro mě těžké, protože spoluhráči v kabině mě podporují a říkají, že mě chápou. Já jsem v pohodě s nimi a oni se mnou. Každý u nás situaci dobře rozumí,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.