bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panarinovi se v Columbusu nelíbí, chce kratší kontrakt

10. července 2018, 8:00

Jakub Hromada

Artěmij Panarin měl být základní stavební kámen pro následující úspěšné roky organizace. Místo toho bude muset vedení Blue Jackets opět hledat jinde. Problémem je podpis nové smlouva, o které má každá strana jiné vize. Rozhodovat nebude tučnost, ale délka.

Uplynul rok od nečekané výměny mezi Blackhawks a Blue Jackets. Tehdy se z Ohia stěhoval Brandon Saad zpět do míst, kde s profesionálním hokejem začínal. S ním do Illinois zamířil i gólman Anton Forsberg, protihodnotou byl právě Panarin a Tyler Motte.

Fanoušci Modrokabátníků byli u vytržení. Saad sice podával konzistentní výkony, ale čekalo se od něj více, hlavně postupem času. Naopak odchod ruského útočníka v Chicagu doslova oplakávali, mezi nimi byl i Patrick Kane. 

„Myslím, že kdybych tady seděl a říkal, že moje první reakce nebyla více než emotivní, lhal bych. Jasně, jsem zklamaný, protože mezi námi byla jistá chemie,“ přiznal tehdy po výměně trojnásobný vítěz Stanley Cupu. 

Jenže podobně zklamaní, jako byli tehdy fanoušci Hawks, mohou být zanedlouho také v Columbusu. Panarin se totiž nechal slyšet, že se mu v Ohiu nelíbí.

„Miluje tým i trenéra. Vůbec nejde o to, že by s ním trenér nebo organizace zacházela špatně. Jde o jednu věc. Chce opravdu strávit dalších osm let v Columbusu? To jediné úplně neladí. Kdyby se jednalo o dvouletý kontrakt, pravděpodobně bychom do toho šli,“ přiznal Panarinův agent Daniel Milstein.

Milstein je dvaačtyřicetiletý zástupce hned několika hráčů. Do hokejového světa vstoupil teprve nedávno. Rozený Ukrajinec býval kamarádem Pavla Dacjuka, kterému pomohl při návratu do Ruska. Dále začal spolupracovat i právě s Panarinem a to po vypršení jeho kontraktu s Blackhawks. Vyjednal mu nový dvouletý za 12 milionů dolarů, který mu vyprší právě po nastávající sezóně.

Dost možná se tak za pár dní, týdnů či měsíců opět jeho tarif prodraží. „Jarmo (GM Columbusu) se snaží najít partnera pro výměnu. Jestli bude chtít zájemce podepsat Panarina na delší dobu, Jarmo mi bude muset dát vědět a v ten okamžik se vložím do jednání. Zatím se tak ale nestalo. Věřím tomu, že všech třicet týmů by chtělo mít mého klienta v týmu a jsem přesvědčen o tom, že výměna neproběhne bez mého vědomí.“

Trejd by nemusel nastat, kdyby Panarin nakonec povolil a dlouholetý kontrakt podepsal. A ten mu jistě nabídnut bude, spekuluje se o sedmi či osmi letech. Dále je tu také možnost, že by Jarmo Kekäläinen přeci jen nabídl smlouvu na dva roky a pokusil se o rychlý úspěch. Ten by mohl Panarina přesvědčit o setrvání.

Panarin bezpochyby má vysoké kvality, ve 243 zápasech v nejlepší lize světa posbíral dohromady 233 bodů za 88 branek a 145 asistencí. Údajně by jeho možnou potenciální destinací mohl být New York, Florida.

Jaká bude jeho budoucnost?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.