bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panthers sbírají finské mladíky. Jsou nám Kanaďanům blízcí, říká Tallon

16. července 2017, 11:30

Robert Rampa

Oblíbili si Finy, věří jim a chtějí je v týmu. Florida měla na letošním draftu pět voleb, dvě z nich použila na útočníka z Finska. Na kempu nováčků se tak bude hlásit Aleksi Heponiemi (2. kolo), Sebastian Repo (6. kolo) a také čerstvě podepsaný Henrik Haapala, jeden z nejlepších hráčů nejvyšší finské ligy.

„Máme ve Finsku skvělého skauta,“ odkazuje generální manažer Dale Tallon k Jari Kekäläinemu. Pokud vám to jméno něco říká, jde o bratra GM Columbusu Jarma Kekäläinena. „Jari nám zařídil Barkova a Borgströma. Velmi mu věříme. Za ty kluky bojoval fakt hodně. Finové hrají tvrdě, s vášní a hrají podobným stylem jako Kanaďané,“ říká Tallon.

Nově se k Panthers připojí od příští sezóny i třiadvacetiletý Haapala, který loni nasbíral v 51 zápasech finské nejvyšší ligy 60 bodů. „Dokážu si ho představit v druhé lajně s Vincentem Trocheckem a Radimem Vrbatou. Nevylučuji ani debut devatenáctiletého Borgströma, jenž měl největší výkonnostní skok, jaký jsem za dlouhou dobu u jakéhokoli hráče viděl. S pukem to ohromně umí. Lidi se chodí dívat na stadion hlavně na něj,“ chválí Tallon.

Osmnáctiletý Heponiemi získal 86 bodů v 72 zápasech WHL, ale ještě potřebuje trochu přibrat. Jednadvacetiletý Repo sice nemá tak skvělá čísla, zato tělo připravené má. Loni hrál za Tapparu, bývalý tým Barkova. „Ve Finsku je ohromně populární, mají ho za boha,“ říká Repo o Barkovovi.

Ředitel amatérského skautingu Jason Bukala chválí finskou výchovu. „Náramně jim to šlape. Zaslouží si uznání. A Jari Kekäläinen odvádí úžasnou práci. Dokáže poznat skvělého Fina a pak za něj bojuje. Plete se málokdy,“ ukončuje Bukala.

Vytvoří Finové na Floridě v následujících letech kolonii?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.