bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Parise je zase zdravý. Doufá v dobrou sezónu a je rád za návrat Kovalčuka

29. srpna 2018, 8:00

Vojtěch Balon

48, 67, 74, 70, 69, 42. Tolik zápasů základní části stihl Zach Parise odehrát v každé ze šesti sezón, které strávil v dresu Minnesoty Wild. První rok byla na vině výluka, dalších pět amerického reprezentanta zbrzdila nejrůznější zranění. A co bude dál? „Hrudní kost drží, záda drží. Musím zaklepat na dřevo,“ řekl rodák z Minneapolisu.

„Nechci, aby se pro mě stalo pravidlem hrát jen 70 zápasů za sezónu. Stávají se ale věci, které jsou mimo vaši kontrolu: jednou jsem schytal ránu pukem do chodidla a přišel o 15 zápasů. Před dvěma lety mě zase začaly bolet záda a dostalo se to až do bodu, kdy mi bylo jasné, že mě nemine operace,“ zavzpomínal Zach Parise na své nedávné zdravotní trable. „To je ale minulost, teď chci hrát všech 82 zápasů,“ dodal.

Rodák ze státu Minnesota s "domovským" klubem podepsal v roce 2012 stejně jako obránce Ryan Suter monstrózní třináctiletou smlouvu (podle současných pravidel kolektivní smlouvy by něco takového ani nebylo možné, maximální délka smlouvy byla stanovena na osm, respektive sedm let, pokud hráč přestupuje jinam), Wild ale stále čekají na větší úspěch v bojích o Stanleyho pohár „Šli jsme správným směrem, ale v posledních dvou letech jsme v play-off zklamali,“ poukázal Parise na brzké vypadnutí Wild.

Letošní neúspěch 1:4 na zápasy v prvním kole proti Winnipegu odskákal generální manažer Chuck Fletcher, kostra týmu ale zůstala stále pohromadě. „Západní konference je strašně těžká. St. Louis bude silné, Colorado také. Nashville a Winnipeg budou hrát zase nahoře, zlepší se i Chicago a Dallas,“ vypočítává čtyřiatřicetiletý křídelník. „Mezi týmy jsou minimální rozdíly, uvidíme.“

Kovalčuk? Příkladný hráč do kabiny

Zach Parise se těší i na návrat ruského bohatýra Ilji Kovalčuka za velkou louži, odkud Kovalčuk před lety prchl do Ruska a nechal za sebou spálené mosty. „Ilja do NHL rozhodně patří, je skvělé, že je zpátky. Dokázal za zápas odehrát 26 minut a ani se nezpotil,“ vzpomíná Parise na svého někdejšího parťáka z New Jersey Devils.

„Lidé o něm přitom nemají dobré mínění. Říká se, že je to pes, že je sobecký, ale já jsem si toho vůbec nevšiml. Odevzdal na ledě všechno a v kabině se choval příkladně, dokonce se za mě popral,“ pochválil Parise Kovalčuka. Jejich spolupráci ale odvál čas, ruský reprezentant bude od podzimu stát na opačné straně barikády a potkávat Zacha Pariseho jako soupeř v dresu Los Angeles Kings.

Projde jejich přátelství zatěžkávací zkouškou v podobě lítých bojů o postup do play-off, v nichž si budou Wild a Kings přímo konkurovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.