bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Parise má za sebou operaci zad, letos už si možná nezahraje

25. října 2017, 10:30

Michal Sobotka

Vstup do sezony špatný a návrat největší ofenzivní hvězdy v nedohlednu. Hokejová Minnesota se musí vyrovnat s řadou překážek. Její útočník Zach Parise se navíc podrobil operaci zad a zahraje si nejspíš až po Novém roce.

Problémy se zády trápí Pariseho už delší dobu. Před rokem a půl vynechal zápasy v play off kvůli herniovanému disku, které jsou částí páteře. Potíže s nimi často vznikají opotřebením těla. Třiatřicetiletý útočník se znovu zranil v přípravném kempu před sezonou a v úterý podstoupil operaci.

Sám hokejista odmítl zodpovědět, zda jeho současný problém nějak souvisí s předchozím zraněním. „Nechci se zatěžovat svým zraněním a do sezony naskočím, až se budu cítit úplně fit,“ říkal na začátku října Parise.

Wild chybí 62 gólů

Minnesotě se kádr výrazně zužuje. Na vině není jen absence Pariseho. Mimo hru jsou také další útočníci Charlie Coyle (lýtková kost) s Ninem Niederreiterem (kotník). Dohromady tak Wild chybí 62 gólů, o které se trojice postarala v minulé sezoně. Po pěti zápasech se alespoň vrátil proti Vancouveru do sestavy Mikael Granlund, kterého trápila bolavá třísla.

„Řekl bych, že máme poměrně široký kádr. Jsou tady kluci, kteří jsou schopní se ukázat, když nám někdo chybí. Zranění prostě k hokeji patří a musíme se s tím nějak vyrovnat,“ řekl po svém návratu. Ztráta klíčových útočníků ale bolí, i podle tabulkového postavení. V Západní konferenci jsou momentálně jen dva horší týmy.

„Třeba Parise je skvělý hráč, a hlavně lídr v kabině. Hodně nám chybí, ale věřím, že po návratu bude ještě lepší než dříve,“ přiznal Jason Zucker.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.