bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pasta budí emoce. Proti Rangers zazářil rychlým gólem, dojem kazí nebezpečný hit na Girardiho

27. října 2016, 16:15

Filip Hampl

První akce zápasu, od vhazování uběhlo jen necelých deset sekund. David Pastrňák vstoupil do utkání na ledě slavné Madison Square Garden opravdu stylově, po krásném průniku překonal Henrika Lundqvista a otevřel skóre. Byl to jeho pátý gól v nové sezóně, český štírek potvrdil skvělý start a patří mezi hvězdy NHL. Jenže více než o drzém sólu se mluví situaci, která přišla v čase 30:55. Ne, "Pasta" nedal další branku, tentokrát udeřil jinak. Udeřil doslova.

Pastrňák nejprve okouzlil přítomné i televizní diváky povedenou akcí. Domácí fandy rozesmutněl a ukázal jim, proč právě on nastupuje po boku Brada Marchanda a Patrice Bergerona v elitní formaci Bostonu. Jenže pak na sebe strhl vlnu kritiky zbytečným faulem. Zatímco nic netušící Dan Girardi se snažil zkrotit letící puk, Pastrňák do newyorského obránce vletěl plnou vahou. Dvacetiletý forvard trefil ostříleného veterána ramenem do hlavy.

 Talentovanému střelci je vyčítáno, že před střetem s Girardim, jehož kariéru ničí otřesy mozku, povyskočil. A že italského Kanaďana zasáhl nikoliv do hrudi, ale do hlavy. Rozhodčí "ocenili" Pastrňákův zákrok dvěma minutami, zámořské weby se nyní ptají, zda by si jeden z ofenzivních tahounů Bruins náhodou nezasloužil ještě dodatečné potrestání, rozuměj pokutu, případně suspendaci.

Novináři píší věty s otazníky, ani internetoví diskutéři si nejsou jisti, zda "Pastu" trestat či nikoliv. Vše dokládá anketa na specializovaném webu Sportsnet, kde hlasovalo pro disciplinární postih 60 % čtenářů. Sám Girardi komentoval zmíněný zákrok smířlivě: "Co s tím naděláte? Snažil se mi zahrát do těla. Hlavně, že jsem v pořádku." Pastrňák by každopádně měl zvážit svou zvýšenou agresivitu.

V posledních dvou zápasech pokaždé předvedl střet, o kterém se mluvilo. Důraz je součástí jeho hry, nicméně vše by mělo mít zdravou míru. Dravý forvard potřebuje pečlivě rozmýšlet smysl svých hitů. Ten proti Girardimu byl zbytečný a vinou riskantního provedení, kdy se "Pasta" neuhlídal a neudržel brusle na ledě, nebezpečný. Na ledě okamžitě vzplály emoce, málem se "boxovalo". Suspendaci, či pokutě se ale Pastrňák nejspíše vyhne.

Především díky tomu, že Girardimu se nic nestalo, po krátkém pobytu v kabině zápas dohrál a strašák jménem otřes mozku tentokrát zůstal pod postelí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.