bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pasta show pokračuje! Tohle byl jeho nejlepší zápas, chválí nového parťáka Krejčí

14. ledna 2015, 14:58

Tomáš Zatloukal

P+P. To je rovnice, která se pro hokejového fanouška rovná jedinému výsledku: útočnému duu Pavel Patera, Martin Procházka. Možná si příznivci ledového sportu časem zvyknou i na jiné nerozlučné spojení, tentokrát vyjádřené jako D+D. Davidové Pastrňák a Krejčí si totiž mimořádně sedli a jejich spolupráce s Milanem Lucicem vynesla bostonským Medvědům tři výhry za sebou (celkem slavili již čtyřikrát v řadě). Největší senzací jsou "Pastovy" výkony, v posledních dvou duelech nasázel po dvou gólech. Fantazie! Všechny trefy najdete v článku.

Pastrňák s nadšením vyhlížel moment, až si poprvé zahraje s Krejčím. Na Pastrňáka se zase hrozně těšil Milan Lucic. Zkrátka a dobře, chemie se mezi novou elitní lajnou Bruins začala tvořit už v kabině a nakonec se opravdu úspěšně přenáší na led. 18letý talent dvakrát slavil proti Philadelphii Flyers, dnes stejným brankovým příspěvkem pomohl skolit ještě těžšího protivníka: Tampu Bay Lightning. A nikdo na jeho adresu nešetřil chválou, přidal se i jindy poměrně strohý a lakonický Krejčí, který s Lucicem možná konečně našel ideální křídlo (ale nepřebíhejme, neradno podle tří povedených mačů přecházet k velkolepým závěrům, byť k tomu hlavně obě senzační střelecká představení svádí).

"Myslím, že proti Tampě Bay to byl jeho nejlepší zápas. Sedli jsme si a každým zápasem je to lepší. Máme na čem stavět a snad v tom budeme pokračovat i v dalších duelech,“ chválil Krejčí svého krajana po mimořádně cenném triumfu nad Bolts. S poklonami přispěchal celý zástup person z bostonské kabiny, dejme ale raději přednost samotnému hrdinovi s "lindrosovskou" 88 na zádech. "Snažím se hrát, co nejlépe. Dělám pro náš tým vše, co je v mých silách. Chci nám pomáhat vyhrávat," hlásil pro oficiální web Medvědů. Ano, skromný, pracovitý kluk, který miluje hokej. To je Pastrňák, jehož obliba stoupá raketovým tempem.

Na vlastní kůži to poznali lovci suvenýrů, zatímco v prosinci kupovali "Pastovy" hokejové kartičky za třicet, čtyřicet korun, v lednu si musí připravit až 20násobný obnos. Pastrňák je alespoň dočasnou odpovědí na bostonské trable s ofenzívou. Do první řady vnesl mladický elán a chuť se rvát o každý kotouč. Hlavní kouč Claude Julien je nadšený z pokroku havířovského rodáka. "Pohled na Davidovu hru si vyloženě užívám. Nevidím na ní vůbec nic špatného." Nejde o žádné prázdné komplimenty, ale o velký progres v názoru uznávaného lodivoda. Ještě nedávno Pastrňákovi radil, aby se více tlačil před branku, do míst, kde to bolí. Jak český junák odpověděl? Párkrát skóroval právě z těchto nepříjemných prostorů.

A co Pastrňákova budoucnost? Bostonu zbývá jediný start, ve kterém ho může nasadit "beztrestně". Pak se totiž budou Medvědi muset rozhodnout, zda šikulu, jehož kvůli nízké váze přirovnávají k peříčku, pošlou zpátky do AHL či švédského Södertälje, nebo mu nabídnou stálé místo ve své kabině.  Julien odpovídá na toto téma prozíravě: "David udělal hodně pro to, aby tady zůstal." Ano, klasická diplomacie, kdy zkušený trenér raději než ano či ne řekne možná, z takových slov čiší. Zároveň je ale cítit, na jakou stranu se Julien přiklání. O všem rozhodne "Pastův" výkon proti New Yorku Rangers. Další bodový zisk by zřejmě definitivně převážil misky vah. Pro Bruins.

 

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.