bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák je stále bez smlouvy. Času máme dost, zní z klubu

1. srpna 2017, 20:16

Jiří Lacina

Čas letí jako splašený. Do začátku tréninkových kempů zbývá něco přes měsíc. Do startu další sezóny NHL něco málo přes dva. Jeden by řekl, že většinu důležitých hráčů mají týmy dávno pod smlouvou, leč není tomu tak. Nová dohoda mezi Bostonem a Davidem Pastrňákem stále nebyla oznámena.

Generální manažer Don Sweeney si sice představoval, že bude mít touto dobou důležitou položku dávno odškrtnutou, bohužel pro fanoušky Bruins pořád nemá dobré zprávy. „Jsme stále ve stejném bodě, jako když jste se mě ptali minule,“ řekl Sweeney novinářům během tiskové konference, na níž uváděl do funkce trenéra farmy v Providence Jaye Leache.

„Držíme si postavení ‚holding pattern‘,“ dodal manažer. Tento idiom se v angličtině používá, když například v baru oslovíte dívku, ale ona se tváří jako by měla přítele. Jako by čekala na někoho jiného a s vámi se vlastně vůbec nechtěla bavit… „Neudělali jsme moc velký pokrok, ale máme pořád hodně času a příležitostí pokračovat v jednání,“ věří Sweeney.

Hlavně žádnou paniku

Určitě není nutné panikařit. Pastrňák není jediným chráněným hráčem, který je na začátku srpna bez smlouvy. Ve stejné pozici je například Leon Draisaitl z Edmontonu, výkonnostně i věkově srovnatelný s českou hvězdičkou. Pastrňák žádá podle spekulací plat aspoň 6 miliónu dolarů ročně, Boston má pod platovým stropem něco přes 10 miliónů; tedy dost na to, aby českého útočníka zaplatil.

„Ano, jsme v dobré pozici,“ naznačil Sweeney směrem k možnosti, že by Pastrňáka oslovil jiný klub. Bruins by pak měli možnost nabídku dorovnat a tím si hráče udržet. „Vedeme spolu velmi dobrý dialog, zatím jsme jen nedospěli k dohodě.“

Jelikož je David Pastrňák spolu s Toreym Krugem, Tuukkou Raskem a bývalým obráncem Bostonu Halem Gillem toho času v Číně, kde se snaží propagovat NHL a lední hokej, nedojde podle všeho k oznámení případné smlouvy stejně dřív, než se skupinka hokejistů Bruins z Asie vrátí.

Z hráčů, kteří prošli v roce 2014 draftem, je Pastrňák k tomuto dni druhým nejproduktivnějším borcem. Víc než jeho 123 bodů (59+64) nasbíral z tohoto ročníku jen zmiňovaný Leon Draisaitl (137, 50+87). Pastrňák opakovaně potvrdil, že chce v Bostonu pokračovat, Bruins o další spolupráci rovněž stojí. Novináři se shodují, že otázka nestojí, zda dojde k dohodě, otázka zní, kdy to bude. Chce to jen trochu víc trpělivosti. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.