bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák je ve formě a sbírá body. K opravdové velikosti mu schází jen lepší práce v defenzívě

9. prosince 2017, 12:00

Pavel Golasowski

V létě to dlouho vypadalo, že se Boston s mladým a talentovaným českým útočníkem na nové smlouvě nedohodne. Nakonec David Pastrňák podepsal šesti letou smlouvu, která mu zaručila příjem 40 miliónů dolarů. Stal se tak čtvrtým nejlépe placeným hráčem v týmu a Bruins si pochopitelně od „Pasty“ slibují hodně. Prozatím hraje dobře, sbírá bod za bodem a mohl by atakovat osmdesáti bodovou hranici, jen kdyby si lépe plnil defenzivní povinnosti.

V současnosti nejtalentovanější mladý Čech v zámoří David Pastrňák bodoval již sedm zápasů v řadě, což je aktuálně nejdelší bodová šnůra v NHL a zároveň Pastrňákův druhý nejlepší počin v kariéře (11 zápasů v řadě bodoval minulou sezónu od 23. února do 16. března).

V minulém ročníku dokázal nastřádat sedmdesát kanadských bodů a letos by mohl pomýšlet na osmdesáti bodovou hranici. Prozatím, bez jednoho bodu (26 zápasu a 25 bodů), drží tempo bod na zápas. Překročit by mohl i laťku čtyřiceti gólů, neboť momentálně vede týmové statistiky se čtrnácti góly a taková produktivita by na čtyřiceti gólovou metu stačila.

Jeho skvělých ofenzivních schopností jsou si v Bostonu vědomi, a to byl také důvod, proč si hlavní trenér Bruce Cassidy nemohl počátkem listopadu dovolit Pastrňáka posadit za jeho defenzívní prohřešky. V té době byli zranění jak David Krejčí, tak Brad Marchand, tedy dva útočníci s velmi dobrými defenzivními schopnostmi. Proto velká porce zodpovědnosti připadla právě na jednadvacetiletého rodáka z Havířova, jenž se s touto rolí nedokázal popasovat na sto procent a několikrát musel na kobereček.

David Pastrňák je pořád hodně mladý a v první lajně nastupuje proti elitním útokům, o to obtížnější je pro něj hrát dobře na obou stranách kluziště. „Viděli jsme Davida v útočném pásmu a víme, že s pukem je tam skvělý, ale on musí začít hrát dobře i v obranném pásmu. Pro Davida je ještě více důležité hrát tvrdě v obranném pásmu a vybudovat si sebevědomí, pokud chce hrát a on chce,“ prohlásil v listopadu Bruce Cassidy.

Český útočník slíbil, že se zlepší a svoji hru v obranném pásmu zjednoduší. Hodně mu pomohl návrat jeho parťáka Brada Marchanda, který společně s Patricem Bergeronem plní defenzivní povinnosti první pětky. Od návratu Marchanda se Pastrňákovy statistiky +/-  zlepšily z mínus osm na mínus jedna a celé trio hraje momentálně velmi dobře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.