bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák shodil rukavice a zaznamenal první hattrick Gordieho Howea v kariéře

30. března 2018, 15:00

Pavel Golasowski

Gól, asistence a bitka v jednom utkání. Přesně tyto tři respektive čtyři kritéria musí splnit hokejista, aby se mohl pyšnit tím, že dosáhl na hattrick Gordieho Howea. V nočním zápase se to podařilo českému mladíkovi Davidu Pastrňákovi, když ke gólu a asistenci přidal rvačku s Danem Girardim z Tampy Bay.

David Pastrňák je rozený útočník a snajpr s instinktem zabijáka. Pro mladého Čecha není problém vsítit gól a přidat k tomu asistenci, konec konců letos má takových zápasů na svém kontě spoustu. Gól a asistenci zaznamenal i v utkáni proti Tampě. Avšak k dosažení hattricku pojmenovaném po legendárním Gordonu „Gordie“ Howeovi potřebuje hokejista přidat ještě bitku.

Psala se 47. minuta hry, když ve středním pásmu najel obránce Blesků Dan Girardi do Patrice Bergerona a poslal ho k zemi. Odveta za atak na elitního útočníka přišla hned vzápětí, nikoliv však od jednoho z urostlých beků Bruins, ale od jednadvacetiletého Pastrňáka. 

Pastrňák zprvu dvakrát najel do Girardiho, ale ten se k žádné akci moc neměl, proto vzápětí shodil rukavice na led a pustil se do první bitky v sezóně. Oba aktéři si vyměnili pár ran a následně se poroučeli k zemi.

„Od hráče jako je David Pastrňák neočekáváte, že dosáhne na hattrick Gordieho Howea. Není to zrovna hráč, na kterého bych si před zápasem vsadil,“ řekl trenér Medvědů Bruce Cassidy. „Ale pro něj je to dobře, navíc si v té bitce vedl dost slušně.“ 

S vývojem zápasu byl spokojený i samotný Pastrňák. „Proto hokej hrajeme, přesně kvůli takovým skvělým zápasům. Byla to fakt zábava a dnešek také ukázal, jak dobrý tým jsme,“ dodal Pastrňák, který si připsal v utkání 32. gól a 44. asistenci v sezóně a pomohl Bostonu k vítězství 4:2.

Ačkoli je hattrick Gordieho Howea pojmenován po legendárním útočníkovi, tak ten za svou kariéru na něj dosáhl pouze dvakrát. Nekorunovaným králem této statistiky je jiný Kanaďan, a sice Brendan Shanahan, který ho dovršil sedmnáctkrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.