bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák si zaslouží být zmiňován v souvislosti s Hart Trophy, zní ze zámoří

20. února 2020, 13:30

Jiří Lacina

Že je mu v Čechách věnována až úzkostlivá pozornost, asi nepřekvapí. Nemine večer, abychom neslyšeli ze zpráv, jak si David Pastrňák stojí, zda ho někdo přeskočil v tabulce střelců nebo si vzal vedení zpět. V době, kdy špičkové české hokejisty spočítáme na prstech, je to logické. David Pastrňák se ale těší také čím dál většímu respektu také v zámoří.

Středeční duel s Oilers budiž dalším razítkem na status hvězdy.

V gólově chudém zápase s Edmontonem (1:2) se „Pasta“ podepsal pod obě trefy Bruins. V 9. minutě rozehrál akci, na jejímž konci byla gólová klička Patrice Bergerona. Nešlo o žádnou ušmudlanou asistenci za nějaké alibistické posunutí puku. Přihrávka na Marchanda měla oči a hlavně byla dost rychlá na to, aby spoluhráči zaskočili nepřipravenou obranu domácích.

Pastrňákův hlavní okamžik, „Hart Trophy moment“, jak píše server Bruins Daily, přišel v nastaveném čase. V závěru základní hrací doby si havířovský rodák odpočinul na trestné lavici, kde strávil dvě minuty za podražení. V prodloužení pak udeřil.

„Torey předvedl skvělou obrannou akci, ‚Kreč‘ vyhrál souboj o puk a já ujel. Říkal jsem si, že to zkusím mezi nohy a byla z toho výhra,“ řekl autor vítězné trefy.

Zcela upřímně, dobré obranné napadání předvedl ve hře tři na tři Pastrňák, Krug potom jen posunul puk podél mantinelu a Krejčí jej žabkou hodil spoluhráči do jízdy. Prověřený kanonýr už si sám v nájezdu na Mikea Smithe věděl rady. Byl z toho 43. gól v sezóně.

Pastrňákových 43 přesných zásahů je už teď v českém kontextu zcela výjimečných. Víc branek dali za sezónu jenom Jaromír Jágr (62, 54, 52, 47, 44), Milan Hejduk (50) a v pittsburské ofenzivní super sezóně 1995-96 ještě Petr Nedvěd (45). To je věru úzká a hlavně elitní společnost.

Ale především – Pastrňák má dalších 21 zápasů, aby svůj zápis vylepšil.

„Kdykoli vidím Pastu volného – a on je jedním z nejlepších hráčů v téhle lize a na světě – jen mu předám puk a něco už se stane,“ komentoval svou úlohu David Krejčí.

Také v klubové historii se český forvard dere nahoru. Je prvním hráčem Bostonu od sezóny 2002-03, který dal 40 branek. Pokud to dotáhne na padesátku, bude první od Cama Neelyho, nynějšího prezidenta Bruins, jenž dosáhl této hranice v sezóně 1993-94.

„Pastrňák by měl být aspoň zmiňován v souvislosti s nominací na Hart Trophy. Ve středu o tom podal další pádný důkaz,“ nabízí svůj tip na nejužitečnějšího hráče základní části Bruins Daily.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.