bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patrick je po operaci v plné síle. Cítím se silnější a výbušnější, říká

12. září 2017, 8:00

Michal Sobotka

Byl očekávanou jedničkou draftu. Jenže úžasné výkony Švýcara Hischiera nakonec z Nolana Patricka udělaly dvojku posledního výběru nováčků. Ve Philadelphii jistě nenaříkají, protože právě tam se Kanaďan dostal. Ten musel v létě podstoupit operaci kýly, ale před novou sezonou hlásí, že je připraven.

Fanoušci Flyers se podle slov samotného útočníka mají nač těšit. Patrick se prý cítí lépe než před dvěma lety, což je dobré slyšet, protože v sezoně 2015/16 posbíral v juniorské Western Hockey League 102 bodů v 71 zápasech. Byl pátý v bodování ligy a v play off dostal cenu pro nejužitečnějšího hráče.

„Lépe se mi bruslí, cítím se silnější a celkově výbušnější,“ řekl při prvním dnu nováčkovského kempu Philadelphie. V polovině května přitom šel pod ruce chirurgům, kteří mu operovali sportovní kýlu. Ta mu výrazně znepříjemnila sezonu, což společně se zmiňovanými výkony Nica Hischiera znamenalo, že se Patrick nestal očekávanou jedničkou draftu.

V posledním ročníku tak strávil na ledě jenom 33 zápasů. „Hrál jsem v nich tak na šedesát až sedmdesát pět procent,“ hodnotil. Patrickovi je stále teprve osmnáct let, ale na operaci sportovní kýly už byl dvakrát. „Když jsem se po prvním zákroku vrátil na led, pořád jsem cítil bolest. Teď je situace úplně jiná,“ popisoval své zkušenosti.

Fyzička by neměla být problémem

Většinu léta strávil doma ve Winnipegu. Na led se dostal jen třikrát, ale měl velmi dobrého učitele v Jonathanu Toewsovi z Chicaga. „Inteligentní hráč. Jeden z nejlepších, jakého jsem potkal. Kdybych měl jmenovat, co všechno mě naučil, byli bychom tu den. Příští léto si to zopakujeme, už se těším,“ vyprávěl Patrick.

Jako většina mladých hráčů se však soustředil na to, aby zesílil a zlepšil výdrž. „Dvě nejdůležitější věci, na kterých jsem pracoval,“ upozornil. Největší radost měl z toho, že se nemusel šetřit. „Jsem stoprocentně zdravotně v pořádku,“ těšilo jej. Na stoprocentní výkon od nového svěřence je zvědavý také trenér Dave Hakstol.

„První trénink, ale vypadal na něm dobře. Fyzička u něj problémově nevypadá,“ byl spokojen kouč Flyers. Ostré zápasy Nolana Patricka ještě čekají, ale ve středu se představí v přípravném duelu, kdy nováčci Philadelphie změří síly s těmi z New Yorku Islanders. Patrick odehraje svůj první zápas od 17. března. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.