bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patricka Kanea zklamala výměna Panarina

2. července 2017, 10:00

Robert Rampa

Ještě jednou se vrátíme k výměně mezi Chicagem a Columbusem. Vyjádřil se k ní totiž asi nejdůležitější hráč Blackhawks, Patrick Kane. Za dvě sezony získali oba hvězdní útočníci velmi silnou chemii, i proto hokejovou veřejnost výměna překvapila. Hlasy kritikům nezavřel ani argument, že místo Rusa přichází starý známý (a k tomu věkově mladší) Brandon Saad. Příchod Saada nikoho vyloženě nezklamal, naopak kapitána Jonathana Toewse potěšil. Kane však počítal se svým parťákem. "Lhal bych, kdybych řekl, že mě to nedojalo. A trochu zklamalo, protože jsme si očividně utvořili pouto," říká Kane.

Panarin s Kanem nasbírali společně 346 bodů za poslední dvě sezony. V předminulé sezoně vyhrál Kane se 106 body bodování celé ligy a Panarin získal Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka. Jenomže Chicago ten rok nepřešlo přes první kolo - stejně jako letos. "Neměli jsme úspěch, to je vážně škoda. Jak jde čas, tak trejdům porozumíte, navíc přichází Saad, a to je velký hráč. Přinese nám hodně," těší se Kane. "S Artěmijem jsme si hodně blízcí. Nejenom na ledě, ale i v soukromí. Rádi se spolu poflakujeme, myslím, že je skvělý. Má velkou budoucnost přes sebou, a i když je škoda vidět ho odcházet, nepochybuji, že se mu bude dařit."

Kane s Panarinem patřili mezi nejvíce produktivní páry v lize. Dohromady se podíleli na 102 brankách Chicaga. "Je škoda, že na tom už nemůžeme dál stavět. Kdyby byl úspěch v play off, tak možná," dodává. Než začne sezona, trávil Kane pár týdnů v Mexiku. "Odpočinu si tam," vysvětluje. Přijel pak na draft, kde vyřkl jméno první volby týmu. "Mít draft v Chicagu je pocta. Jokiharjuho jméno jsem už zapomněl, ale myslím, že jsem to řekl správně." směje se Kane.

Na led skočí Kane příští týden a moc se těší. Bude zajímavé sledovat, s kým nakonec nastoupí v lajně. Šanci možná dostanou slovenští hokejisté Jurčo a Pánik. Saad bude hrát pravděpodobně s Toewsem."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.