bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pecka! Do Česka míří Jack Hughes, očekávaná jednička draftu 2019

6. listopadu 2018, 10:00

Martin Voltr

Na extraligu nebo první ligu sice tenhle týden fanoušci nezajdou, ale o to lepší podívaná se chystá na reprezentační scéně. Kromě zápasu Karjala Cupu se Švédy hostí Česko turnaj čtyř zemí U20 v Hodoníně a také turnaj pěti zemí U18 ve slezských Kravařích, kde bude favoritem nabušený tým Američanů.

Česká reprezentace do 18 let trenéra Aloise Hadamczika bude od středy do neděle bojovat v konkurenci Spojených států, Finska, Švédska a Švýcarska. A na koho se fanoušci můžou nejvíc těšit, to je asi jasné.

Američané totiž dorazí s takřka kompletním týmem, který se připravuje centrálně v rámci jejich rozvojového programu. A to včetně největších hvězd. Nad všemi ční útočník Jack Hughes, který je předběžně pasován do pozice jedničky draftu NHL 2019!

Podívejte se na nejčerstvější kousky Jacka Hughese:

S 12 body v sedmi zápasech ovládl Hughes produktivitu dubnového MS do 18 let, vyhlášen byl nejužitečnějším hráčem a nejlepším útočníkem. V týmech USA do 17 a 18 let loni nasbíral v celkových 60 utkáních 116 bodů a chyběl mu jeden bod k vyrovnání rekordu Austona Matthewse.

Dalšími supertalenty ze zámořské líhně, kteří se v Kravařích představí, jsou Matthew Boldy, Trevor Zegras, obránce Cam York nebo brankář Spencer Knight. Na ně i na několik spoluhráčů by se mělo dostat v prvním kole draftu.

Z dalších prospektů uvidí fanoušci například Švédy Philipa Broberga, Simona Holmströma či Albina Greweho. Jiní adepti na vysoké umístění v nejbližším draftu si zahrají na turnaji dvacítek v Hodoníně – Kappo Kakko, Vasilij Podkolzin nebo Anttoni Honka.

Nominace českých soupeřů v Kravařích

USA

Brankáři:
Spencer Knight, Cameron Rowe.

Obránci:
Domenick Fensore, Drew Helleson, Case McCarthy, Henry Thrun, Alex Vlasic, Marshall Warren, Cam York, Cade Webber (The Rivers School, USHS).

Útočníci:
John Beecher, Matthew Boldy, Cole Caulfield, Judd Caulfield, Sean Farrell, Michael Gildon, Jack Hughes, Patrick Moynihan, Ryder Rolston, Danny Weight, Trevor Zegras, Robert Mastrosimone (Chicago Steel, USHL).

Trenéři: John Wroblewski a Dan Hinote.

Neoznačení hráči působí v týmu amerického rozvojového programu (NTDP).

Švédsko

Brankáři:
Hugo Alnefelt (HV71), Matteus Ward (Linköping).

Obránci:
Albert Johansson (Färjestad), Philip Broberg (AIK Stockholm), Alexander Lundqvist (Leksand), Tobias Björnfot, Ludvig Hedström (oba Djurgården), Helge Holmstrand (HV71), Alexander Popovic (MODO).

Útočníci:
Elmer Söderblom, Isac Andersson, Karl Henriksson (všichni Frölunda), Arvid Costmar (Linköping), Noel Gunler (Luleå), Joel Wahlgren, Max Wahlgren (oba MODO), Oscar Bjerselius, Albin Grewe (oba Djurgården), Lucas Feuk (Södertälje), Simon Holmström (HV71), Oscar Lawner (Färjestad), Albin Sundsvik (Skellefteå).

Trenéři: Magnus Hävelid a Martin Dahlin.

Finsko

Brankáři:
Roope Taponen (IFK Helsinky), Eetu Randelin (Mikkeli).

Obránci:
Kalle Loponen, Samu Koskenkorva (oba Oulu), Ilvari Räsänen (Tampere), Aapo Holtinkoski (Turku), Santeri Hatakka (Jokerit Helsinky), Antti Tuomisto (Pori), Atso Lehtinen (Hämeenlinna).

Útočníci:
Leevi Aaltonen (Kuopio), Henri Nikkanen (Mikkeli), Antti Saarela, Mikko Petman (oba Rauma), Veeti Miettinen (Espoo), Aku Räty, Tuukka Tieksola (oba Oulu), Kasper Simontaival, Patrik Puistola (oba Tampere), Santtu Hakanen (Hämeenlinna), Matias Mäntykivi (Lappeenranta), Aarne Itonen, Juuso Pärssinen (oba Turku).

Trenéři: Mika Marttila a Ville Mäntymaa.

Švýcarsko

Brankáři:
Siro Nicola Wyss (Bern), Sascha Ruppelt (Curych).

Obránci:
Inaki Baragano, Nathan Vouardoux (oba Lausanne), Noah Delémont, Maxime Schweizer (oba Biel-Bienne), Silvan Landolt (Curych), Denys Rubanik (Davos), Alessandro Villa (Lugano).

Útočníci:
Johan Andersson, Lionel Marchand, Adrian Zimmermann (všichni Curych), David Baumann, Simon Knak, Elia Schmid (všichni Kloten), Mika Burkhalter, Ronny Dähler, Noah Fuss (všichni Bern), Jannik Canova, Nino Russo (oba Davos), Joel Salzgeber (Langnau), Yves Stoffel (Zug).

Trenéři: Thierry Paterlini, Reto von Arx a Samiel Balmer.

Program turnaje v Kravařích

Středa 7. listopadu:
15:00 USA – Švédsko
19:00 Švýcarsko – Česko

Čtvrtek 8. listopadu:
15:00 Finsko – Švýcarsko
19:00 Česko – USA

Pátek 9. listopadu:
15:00 Švýcarsko – USA
19:00 Švédsko – Finsko

Sobota 10. listopadu:
15:00 Švédsko – Švýcarsko
19:00 Finsko – Česko

Neděle 11. listopadu:
15:00 USA – Finsko
19:00 Česko – Švédsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.