bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pens jsou lepší, to ví každý na této planetě, nezastírá kouč Boucher

22. května 2017, 14:00

David Motloch

Neschopnost, zmar, tragédie. Slova k pátému zápasu Ottawy v sérii s Pittsburghem si může doplnit každý sám, každopádně v žádném případě nelze o tomto utkání mluvit jakkoliv pozitivně. Pens Ottawu zničili sedmi góly, hned čtyři vstřelili v úvodní třetině, po které už bylo vlastně vymalováno.

Kouč Boucher se Senátory snažil něčím probudit, například hned dvakrát odvolal z branky Craiga Andersona, jenže ani jeho náhradník Mike Condon si nepočínal o moc lépe. Vlastně, o brankářích to v pátém zápase z pohledu Ottawy vůbec nebylo. To hráči nechali své předchozí výkony jen v šatně. 

Čeho si nešlo nevšimnout, byla katastrofická rozehrávka Sens a neschopnost vyhodit pod tlakem kotouč z obranného pásma. Právě z těchto situací padla většina branek Pens. Vše odstartovala laciná ztráta puku Mikea Hoffmana, kterou rychle zužitkoval Olii Maatta. Zanedlouho poté využíval přesilovku přesnou tečí před brankou Crosby. Třetí branka padla z hole Bryana Rusta, opět po nezdařilém pokusu vyhodit kotouč z obranného pásma Ottawy. U čtvrtého gólu se jednalo opět o stejnou situaci. 

“Nespočetněkrát jsme jim odevzdali kotouč v situacích, kdy jsme měli možnost puk jednoduše vyhodit ze třetiny. To byl výsledek většiny jejich gólů,” řekl Anderson, který od druhé třetiny sledoval utkání jen ze střídačky. Jeho tým po 60 minutách inkasoval sedm branek a připsal si tak vůbec nejkrutější porážku v klubové historii play-off. 

Po zápase slovy rozhodně nešetřil trenér Guy Boucher. Ten až s podezřelým dojmem přiznal sílu soupeře a nebál se vyslovit jméno týmu, které je podle něj v této sérii lepší. “Víme, že mají lepší tým, to ví snad každý na této planetě. Jsou to vítězové Stanleyova poháru. Mají nejlepší tým v NHL, to není žádné tajemství,” prohlásil směrem k Pittsburghu.

Nabízí se však otázka, zda-li taková slova tento lišácký trenér neprohlásil záměrně a zda-li nejsou součástí taktiky. Boucher už se totiž v sérii s Rangers snažil co nejvíce snížit nároky na své mužstvo a ze soupeře dělal záměrně favorita. Hrát si na outsidera by mohla být zdařilá taktika, jelikož by tím své svěřence zbavil alespoň části tlaku, který na nich po porážce v pátém zápase leží. 

Ale zpět k pátému utkání. Ottawa si připsala krutou porážku 0:7, ale také se jediným zápasem přiblížila vyřazení z play-off. Páté utkání bezesporu patřilo ke klíčovým v celé sérii, jelikož misky vah se teď výrazně převážily na stranu Pittsburghu. Bobby Ryan míní, že tak snadno soupeře hned ze startu zápasu nesmí jeho tým už nechat nadechnout. “Strávili jsme ve vlastním pásmu až příliš mnoho času. Častokrát jsme se dívali, jak kombinují. Po čase vás taková hra unaví a pak přijdou šance soupeře”.

Série se nyní přesouvá na půdu Ottawy. Sens budou opět vstupovat do zápasu v roli outsidera bez ohledu na to, co Boucher prohlásil, a však výsledek 0:7 lze jen těžko čekat. Ostatně, vysoké debakly se staly charakteristické pro celou sérii. V utkání číslo tři Senators podobným způsobem zdemolovali Pittsburgh (5:1). 

Trenér Boucher vyzkouší všechno. Na soupeře se snaží vyzrát svou pastí ve středním pásmu, která se v herních schématech uvádí pod označením 1-3-1. Aby ale tento systém fungoval, musí jeho hráči podat stoprocentní výkon. “K poražení takového soupeře musíme hrát svůj nejlepší hokej. V posledním utkání se tak nestalo,” uzavřel Boucher.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.