bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Perry si nešťastně přivodil zlomeninu nohy, začátek sezony by ale měl stihnout

14. září 2019, 15:00

Jiří Sameš

Útočník Corey Perry bude minimálně dva týdny mimo hru kvůli menší zlomenině v noze. Úvodní zápas sezony 2019-2020, který Dallas Stars sehrají 3. října mezi domácími mantinely proti Boston Bruins, by ale podle svých slov měl stihnout.

„Cílem je stihnout start nové sezony," řekl Corey Perry v pátek, kdy Stars zahájili svůj tréninkový kemp, rovněž dva dny po zranění.

„Zakopl jsem o schod a upadl. Naštěstí se ale jedná pouze o malou zlomeninu," pokračoval.

„Je určitě frustrující, že se tak stalo dva dny před začátkem tréninkového kempu, na ledovou plochu jsem se s kluky moc těšil. Je to takový zádrhel nebo překážka, budu však připraven," doplnil.

Generální manažer Dallasu Jim Nill sdělil, že Perryho zdravotní stav bude znovu posuzován za dva týdny.

„Za dva týdny by měl být schopen bruslit. Záleží ale samozřejmě na tom, jak se bude zlomenina skutečně hojit," zmínil konkrétně Nill.

„Na ledě jej určitě neuvidíte dva týdny, potom se rozhodne. Upadl na nohu a když se s ní teď pokoušel dostat do brusle, nešlo mu to," dodal.

Perry byl 19. června Anaheim Ducks vyplacen ze smlouvy, načež 1. července jako neomezeně volný hráč podepsal s Hvězdami roční kontrakt na 1.5 milionu dolarů + výkonnostní bonusy.

V organizaci Ducks působil svých všech dosavadních 14 sezon, přičemž zde je lídrem, co se odehraných zápasů týče (988). Mezi střelci mu patří druhé místo (372 gólů) a třetí následně v počtu asistencí (404) a kanadských bodů (776).

Loni Perry zvládl nastoupit pouze do 31 zápasů, neboť krátce před startem sezony musel podstoupit operaci pravého kolene. Přitom vstřelil šest gólů a zapsal celkem 10 kanadských bodů.

Trápil se ale i v předchozích ročnících, když v sezoně 2016-2017 v 82 zápasech vsítil 19 gólů, o rok později potom v 71 zápasech 17 gólů.

Operované koleno by jej v nadcházející sezoně limitovat nemělo.

„Poslední ročník byl obtížný," poznamenal Perry.

„Zmeškáte čtyři měsíce, nějakých 50 zápasů. Ostatní hokejisté jsou skvěle rozehraní, na ledě doslova létají. Vy naopak začínáte od nuly."

„Náročná situace, nikomu ji nepřeji. Tohle zranění mě naštěstí nenechá mimo hru na dlouhou dobu, takže jakmile dostanu zelenou k návratu, budu připraven," podotkl ještě.

Hlavní trenér Stars Jim Montgomery zůstává v klidu.

„Máme k dispozici 60 hokejistů, přičemž z nich na závěr vybereme ty nejlepší. Následující dny budou skvělé, moc se na ně těšíme," řekl Montgomery.

„Pro Coreyho se jedná o nešťastný případ. Doufejme, že se dokáže uzdravit na úvodní duel sezony. Pokud se tak náhodou nestane, jeho návrat pro nás následně bude v rozehraném ročníku velkým impulsem," doplnil.

Perry má ve své sbírce s Ducks Stanley Cup (2007), Maurice Richard Trophy a Hart Memorial Trophy (obě 2007).

Prospěje mu nyní nové prostředí? Zvládne v Dallasu pookřát? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.