bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět zklamání letošních vyřazovacích bojů

29. května 2016, 20:00

Martin Schwarz

Sláva vítězům, čest poraženým. Jen někteří hráči mohou v play-off NHL vystoupat tak vysoko, aby si zajistili dostatečné uznání. Úspěšných je jako šafránu, zklamaných mnohem více. Zámořský web sportsnet.ca tentokrát zaměřil pozornost na hokejisty, jimž play-off 2016 nevyšlo úplně podle představ, ačkoli nejeden z nich v základní části předváděl nadprůměrné výkony. My pro vás výběr zúžili a nabízíme z každé herní pozice (dohromady pět) zklamání stále probíhajících vyřazovacích bojů.

Stejně jako v jiných sportech, i v hokeji budou vždy nejvíce diskutováni ti, kdo dosáhli vysoce nadprůměrného výsledku, ať už s klubem, nebo z individuálního hlediska. Do konce sezóny 2015-2016 zbývá odehrát pouze finálová série mezi Pittsburghem a San Jose, takže drtivá většina play-off je minulostí. Slavné tváře se Stanley Cupem nad hlavou teprve poznáme, ale kdo na letošní jaro nebude vzpomínat vůbec rád?

Brankář: Henrik Lundqvist (New York Rangers)

Hokejoví analytici, ale často i fanoušci, se shodují, že „King Henrik“ patří ke stabilně nejlepším brankářům NHL. Vždyť si jej také spousta jiných gólmanů bere za vzor. Leč i mistr tesař se někdy utne a švédskému gólmanovi tohle utnutí se prodloužilo čekání na Stanley Cup.

Opora New York Rangers v pěti zápasech prvního kola proti Pittsburghu inkasovala skoro 4,5 branky na zápas. V této statistice dopadl Lundqvist vůbec nejhůře ze všech a dobře si nevedl ani v procentuální úspěšnosti zákroků. Teď ovšem ruku na srdce, obraně před sebou stabilní jednička Jezdců rozhodně děkovat nemohla. Penguins nasázeli do sítě Newyorčanů hned třikrát alespoň pět puků.

Obránce: Shea Weber (Nashville Predators)

Pokud vezmeme v potaz ofenzivní stránku, nelze bekovi Nashvillu příliš vytknout, ve čtrnácti utkáních play-off zaznamenal sedm kanadských bodů, i když pouze tři z nich mu statistici započítali při hře pět na pět.

Největší problém každopádně nastal v sedmém – pro Predátory klíčovém – střetnutí na ledě San Jose Sharks. Hráči z města country muziky nedali ani gól a výkon Webera připomínal spíše podprůměrně hrajícího zadáka, jenž nemá dostatek zkušeností. Jeden z nejdůležitějších obránců v sestavě Predators, na něhož klub sází, však bude mít nové příležitosti ukázat, co v něm je, dlouhá Kanaďanova smlouva s Nashvillem pokračuje.

Pravé křídlo: Jaromír Jágr (Florida Panthers)

Českou legendu neuvidíte často v žebříčcích, které by se týkaly nepozitivního hodnocení. Tato výjimka potvrzuje pravidlo. Výborné rozpoložení z dlouhodobé sezóny s sebou legendární osmašedesátka nevzala do play-off, Jaromír Jágr během šesti duelů vyprodukoval dvě přihrávky, přičemž ani jednou neskóroval.

Útočník Floridy Panthers čeká na branku ve vyřazovacích bojích od roku 2012, aktuálně se jeho šňůra bez vstřeleného gólu po základní sezóně natáhla na 37 duelů a jak mají zámořští odborníci ve zvyku, hned začali spekulovat, proč se tak děje. Jágr ale není tím důvodem, proč Panteři zamávali fanouškům na rozloučenou hned v prvním kole, přestože měl plnit roli tahouna.

Levé křídlo: Andrew Ladd (Chicago Blackhawks)

Od Laddova návratu z Winnipegu si v Chicagu hodně slibovali. Také že záhy po příchodu zpátky do Windy City bývalý hokejista Jets předváděl, s jakou chutí a vervou ke každému utkání přistupuje. Jenže počátkem vyřazovací části ročníku takříkajíc vyčpěl, alespoň bodově.

V sedmi zápasech série proti St. Louis Blues skóroval i přihrál na přesnou trefu jednou, v případě pobytu na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách čítal záporné hodnoty. Nabízí se tedy otázka, zda Andrew Ladd splnil to, co od něj letos Chicago očekávalo. Ale buďme spravedliví, gólově například nevykoukl ani Jonathan Toews.

Centr: Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings)

Fanoušci Detroitu a obdivovatelé technického umu ruského šikuly, prosím, nezlobte se. Pavel Dacjuk nepochybně zůstává jedním z nejkomplexnějších hokejistů, jakého mohli diváci za poslední roky v NHL sledovat. Hrající legenda a velký charakter si dobrou pověst zkazí jen těžko. Nicméně tentokrát zůstal za očekáváním.

Detroitský center v sérii s Tampou Bay vůbec nebodoval (pravda, Wings odehráli jen pět utkání) a skončil na nule. Přitom snahu Dacjukovi rozhodně nelze upřít, na branku Bolts během prvního kola vypálil dohromady osmnáctkrát, což bylo vůbec nejvíce pokusů z celého týmu. Přesto kanadské body na hokejku sedmatřicetiletého forvarda nepršely. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.