bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Peter Laviolette: Subbanův odchod? P.K. je tu, aby hrál pro mě

16. května 2018, 11:01

Jiří Sameš

Čím více se nám blíží letní přestávka, tím více sílí spekulace o možných odchodech či výměnách. Příkladem může být například Erik Karlsson z Ottawy Senators. Před necelým týdnem navíc vypadli z letošních bojů o Stanley Cup Nashville Predators a netrvalo dlouho, aby se vyrojily zvěsti o výměně P.K. Subbana.

Proč tyto spekulace? Možná proto, že Predátoři mají v obraně dost kvalitních beků na to, aby mohli jednoho vyměnit za případnou posilu do útoku. Nebo také možná proto, že Subban bude v následujících čtyřech letech ukrajovat ročně z platového stropu 9 milionů dolarů.

Trenér Nashvillu Peter Laviolette ale nechtěl o případném odchodu kanadského obránce nic slyšet.

„Kam by měl odejít?“ ptal se Laviolette na závěrečné tiskové konferenci novináře, který mu položil otázku ohledně případného odchodu Subbana. „P.K. je tu, aby hrál pro mě. Jako tým jdeme správným směrem a on je toho součástí.“

Subban byl i v letošní sezoně klíčovým hráčem Preds. Vstřelil totiž 16 branek, čímž vytvořil své nové kariérní maximum. Celkem pak zaznamenal 59 kanadských bodů, pouze o jeden méně, než v sezoně 2014/2015.

„Minulou sezonu měl skvělou. V play-off byl možná naším vůbec nejlepším hráčem a stejnou formu si přenesl i do letošního ročníku. To je přesně důvod, proč je jedním z kandidátů na Norrisovu trofej.“

Hartnell a Jemelin u Predátorů končí. Ellise čeká vyjednávání o nové smlouvě

Predators svůj tým v průběhu léta příliš měnit nebudou.

„Jsem velmi spokojen s hokejisty, které tu v současnosti máme,“ potvrdil generální manažer David Poile.

Poile bude dle svých slov i v příští sezoně spoléhat na finskou brankářskou dvojici Pekka Rinne – Juuse Saros. Klub naopak opustí obránce Alexej Jemelin a útočník Scott Hartnell. Definitivní konec kariéry pak ohlásil Mike Fisher.

Prioritou Nashvillu jistě bude podpis nové smlouvy s Ryanem Ellisem a Kevinem Fialou. Po příští sezoně vyprší oběma hokejistům jejich současné kontrakty.

Loni byli Preds pouze dvě výhry od zisku prvního Stanley Cupu. V letošní sezoně vyhráli Prezidentovu trofej, udělovanou pro nejlepší tým základní části, když nasbírali celkem 117 bodů. S vyřazovacími boji se však rozloučili už ve druhém kole, když prohráli 3:4 na zápasy s Winnipegem Jets.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.