bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Peters rezignoval na post trenéra. Lavičku dočasně přebral Ward

30. listopadu 2019, 14:00

Jan Vojkůvka

Čtyřiapadesátiletý Bill Peters už není oficiálně trenérem Calgary. Generální manažer týmu Brad Treliving v pátek večer oznámil, že přijal jeho rezignaci. Na Petersův post se posune dosavadní asistent Geoff Ward.

Peters se v posledních dnech dostal do popředí zájmu, avšak nikoliv kvůli svým úspěchům na pozici trenéra. V pondělí přes sociální média vyšlo najevo, že se dopustil v sezoně 2009/10 rasistických poznámek vůči nigerijskému rodákovi Akimu Aliuovi.

Tento skandál spustil doslova lavinu dalších osočení vůči Petersovi, ke kterým se přidal i například obránce Michal Jordán. Toho při jeho působení v Carolině měl Peters ponížit kopancem do zad během utkání na střídačce.

Calgary zahájilo v této věci vyšetřování, na které Peters reagoval omluvným dopisem s přiznáním. Zároveň rezignoval na svůj post hlavního trenéra týmu. „Vím, že moje tehdejší komentáře byly zdrojem hněvu a zklamání. I když to byl ojedinělý incident, přebírám zodpovědnost za to, co jsem řekl," uvedl v dopise Peters.

„Téma, kterým jsme se v posledních dnech museli zabývat, je složité a nijak neodráží základní hodnoty Calgary Flames,“ řekl generální manažer Brad Treliving, jenž rezignaci Peterse přijal.

„Bylo to a bude obtížné období, ale musíme se posunout vpřed. Geoff Ward bude naším dočasným trenérem. Ráno jsem se setkal s našimi hráči a jsme připraveni se posunout a soustředit se na hru,“ dodal Treliving.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.