bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Achy Breaky Heart v Bridgestone Arena

17. května 2017, 3:41

Petr Adler

Nashville se mezi hudebními příznivci jmenuje Music City, Tennessee. A manželka Mikea Fishera, kapitána hokejistů místních Nashville Predators, kteří tak překvapivě září v letošní soutěži o Stanleyův pohár, se jmenuje Carrie Underwood. Paní Fisherová (na snímku se slavným zpěvákem a skladatelem Lukem Bryanem) je jednou z největších hvězd country music. Dennis K. Morgan, který zpívá národní hymny před zápasy Predators během pravidelné sezóny, má smůlu. Ve dnech nejlepší slávy mužstva se na ledě za mikrofonem před zápasy na domácím ledě objevuje buď Carrie Underwood, nebo jiné největší hvězdy, které přijaly její pozvání.

Návštěvníci v Bridgestone Arena i diváci po celé Severní Americe jsou nadšení. Jak často se jim stane, že Star Spangled Banner zpívá hvězda první třídy (v hantýrce amerického zábavního průmyslu se tomu říká A-List)?

Mimochodem, v záznamu hymny uvidíte Carrie Underwood ve dresu s číslem 12. Není řečeno, zda si ho od manžela jenom půjčila, nebo zda mu ho prostě odebrala, tak, jak už to dělají některé manželky. A prochází jim to.

Ovšem: když řekněte v Music City, Tennessee jména jako Carrie Underwood, Luke Bryan, Lady Antebellum a Little Big Town, kam se hrabe Dennis K. Morgan?

A právě tohle je otázka, která Dennise K. Morgana štve tak, že si dost možná podřízl pod sebou větev. Svěřil se se svými smutky reportérům deníku The Tennessean, a oni je zveřejnili.

Písničky ve slohu country většinou prozpěvují o tom, jak já ji mám rád, a ona se mi vdává za někoho úplně jiného, nebo jak já ho, chlapa zhovadilého a krutého, miluju a on se mi pacholek zpronevěřil, případně o tom, jak jeden druhému ukradl srdce (písně se ale většinou nezmiňují, zda zloděj da kradené srdce středisku pro transplantace), prostě, když chcete slyšet o tragédii, pusťte si nějakou typickou písničku country.

Jsou na světě teoretici, kteří tvrdí, že obliba country music plyne právě z toho, že jde o tragické příběhy. Jak už řekl nesmrtelný William Shakespeare, komedie je tragédií, která se stala někomu jinému.

Takže, usoudilo několik cyniků v Music City, Tennessee, Dennis K. Morgan by měl o utrpěném příkoří sepsat písničku, nahrát ji, a kdo ví, třeba se objeví na prknech slavné Grand Ole Opry  tak, jak se na nich objevují pravidelně ti, kteří teď zpívají za něj v Bridgestone Arena.

Dennis K. Morgan tvrdí, že žil v přesvědčení, že si paní kapitánova měla zazpívat  americkou hymnu jenom jednou: “Řekli mi, že manželka kapitána by si toho večera (šlo o první utkání letošní pohárové soutěže na domácím ledě) zazpívala. Předložili mi to jako záležitost pouhého jednoho večera, a já jsem souhlasil. A pak začali přivádět i další zpěváky, a všude oznamovali, že to jsou prvotřídní umělci (A-Listers), a to mě tak nějak zabolelo.”

Ale proč o tom mluví veřejně? A teď?

Inu, řekl Dennis K. Morgan, původně si chtěl popovídat s vedením mužstva až po skončení soutěže, ale že se ho ptaly spousty jeho známých.

“Co se děje na ledě před zápasem, to není nejdůležitější součást úsilí o zisk Stanleyova poháru,” odpozoroval celkem správně Dennis K. Morgan, “zápasy jsou mnohem důležitější.”

Takže, dodal, “Chci své zklamání z jejich rozhodnutí s Predators projednat až po průvodu vítězů (míněno: po průvodu vítězných Predators).”

Dennis K. Morgan si vyzpíval svá blues tak veřejně, že vedení mužstva považovalo za nezbytné vydat prohlášení. Nashville Predators sice neříkají, zda počítají s tím, že by Dennis K. Morgan navázal v příští sezóně na svých odzpívaných 185 Star Spangled Banners (někdy také spojených se zpěvem O Canada, v případě, že v Nashville hostuje některé ze sedmi mužstev, sídlících severně od 49. rovnoběžky), ale že by se tvářili spokojeně, to se nedá říci.

Vedení mužstva zdůraznilo, že jeho dohoda s Dennisem K. Morganem se vysloveně zmiňovala, že v případě, že budou přítomni celostátně nebo mezinárodně známí hudebníci, budou vystupovat oni.

“Odezva našich fanoušků v Bridgestone Arena i po celé zemí, když viděli a slyšeli umělce světové třídy, jako Carrie Underwood, Lukea Bryana, Vince Gilla a jeho dcery, Little Big Town a Lady Antebellum během soutěže o Stanleyův pohár 2017 byla veskrze kladná. Zvýšila celostátní i mezinárodní pozornost naší obci, a současně vytvořila pro naše zápasy ovzduší, které se liší ode všeho, co můžete najít v jiných profesionálních sportech.”

A co Dennis K. Morgan?

Ale co by, teď se hraje o pohár, a on sám řekl, že si o tom popovídáme až potom.

PS: Achy Breaky Heart byla slavná písnička Billyho Raye Cyruse. Jak jinak, o zlomenině srdce. Bez ní by se neobešel prapodivný jev známý jako line dancing. Ale to už je zase o něčem úplně jiném.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.