bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: bývalý činitel Senators čelí občanské žalobě za obtěžování

19. května 2019, 6:06

Petr Adler

Randy Lee (na archivním snímku z dob své papalášské slávy), svého času zástupce generálního manažera Ottawa Senators, se u trestního soudu v Buffalu loni v prosinci přiznal, že nepatřičně (čti: pohlavně) obtěžoval devatenáctiletého mladika, který si přivydělával jako řidič kyvadlového autobusu. Proto je u Leeho jména přídomek bývalý. Jenže teď se ozval onen mladý řidič se žalobou v občanském řízení. Vyrazil dech i těm, kteří původní příběh znali jenom z novin.

Co tehdy Randy Lee prováděl by se asi líbilo jen podivínovi: sahal si do rozkroku, pronášel rozverné věty, jimiž vychvaloval vzezření mladého řidiče, a při té příležitosti mu osahával ramena.

Řidičovi se to nelíbilo, ohlásil to tedy svému nadřízenému, ten to ohlásil policii, a Randy Lee dostal předvolání k trestnímu soudu. Tam se přiznal. To bylo mazané: dostal za trest čas, který si už odseděl (jedna noc v policejní vazbě), a stodvacetidolarovou pokutu.

Kdyby se nepřiznal a vyklubalo se z toho přelíčení se vším všudy, přišlo by ho to dráž.

Trest od trestního soudu se tomu řidiči zdál být výsměchem základní spravedlnosti. Vypálil tedy z obou hlavní. Jeho pře, podaná v tzv. občanském řízení jmenuje za obžalované nejen Leeho, ale také Senators a noční podnik, v němž Lee ukájel žízeň než požádal o odvoz do hotelu (a než vyjádřil své erotické choutky). Žaloba nezmiňuje částku, jíž si žalující strana přeje získat, avšak z výčtu škod, které měl řidič údajně utrpět plyne, že to bude rozhodně víc než těch 120 dolarů, které Leeovi napařil trestní soud.

Agentura Associated Press, která tuhle zprávu vypustila do světa jako první, o sobě s jistou dávkou pýchy roztrušuje, že obvykle nezveřejňuje jména oběti sexuálních zločinů. Důležité tady je slůvko obvykle: kdyby šlo o nějakou hollywoodskou hvězdu nebo i hvězdičku, bylo by jméno i s příjmením, možná i s adresou a telefonním číslem, hned pod titulkem.

Takže nejmenovaný řidič o sobě v žalobě tvrdí, že utrpěl “zranění vnější i vnitřní, natrvalo, uvnitř i kolem hlavy, končetin, i nervové soustavy tak, že se stal a zůstane postižený, bude trpět bolestmi, znepokojením, pocitem zohyzdění, pocitem tísně a psychologickým přizpůsobováním, neklidem a duševním otresem.”

Ne, že trpí pouze teď. Že bude trpět dokud řeky budou téct a vítr bude vát.

Žaloba zdůrazňuje, že i Ottawa Senators si zaslouží ztrestat jak náleží, neboť jim bylo známo už dávno, že jejich zaměstnanec se často chová sprostě až oplzle, a nikdy nijak nezakročili.

Majitelé oné hospody jménem 716 odpovídají za chování svých zaměstnanců, a ti, říká žaloba, obžalovanému nalévali vesele dál, i když jim muselo být zcela jasné na první pohled, že je sťatý jak zákon káže.

Paul Cambria, který zastupuje Randyho Leeho, se k věci zatím odmítá vyjádřit. Žalobu, řekl, ještě nečetl, a převyprávěné znění od reportéra se nevyrovná vlastnímu čtení.

Dennis Vacco, který zastupuje Ottawa Senators, označil žalobu za nesmyslnou, lehkovážnou a zbytečnou a dodal, jak se ostatně dalo po tom popisu očekávat, že jeho mandant se bude hájit s veškerou vervou.

Majitelé hospody jménem 716 zatím nepovažovali novináře za hodny odpovědi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.