bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Calgary Flames chystají důstojný odchod Jaromíra Jágra

7. ledna 2018, 6:47

Petr Adler

Dny Jaromíra Jágra jako člena Calgary Flames jsou podle všeho sečteny. Obě strany údajně pracují na vhodném způsobu odchodu.

Zprávu doplnil Elliotte Friedman z Hockey Night in Canada, který v sobotu zjistil, že Flames dovolili Jágrovu zástupci, bývalému obránci Petru Svobodovi, aby zkusil pro Flames i svého zákazníka zjistit, zda o něj má zájem některé z dalších třiceti mužstev NHL. Byly by tu pak dvě možnosti: Flames by ukončili Jágrovu smlouvu po vzájemné dohodě, a jiné mužstvo by si ho zavázalo novou smlouvou. Calgarské zdroje o této možnosti pochybuji: jistě, šlo by o částku, která by se rozpočítala podle počtu odehraných zápasů, ale byla by patrně nižší než je dosavadní Jágrova smlouva, tedy jeden milion dolarů za sezónu.

Druhou možností v této chvíli by byla výměna: Svoboda by zjistil zájemce, ten by nabídl Flames za Jágra náhradu, a věc by byla vyřízena.

Podle zákulisních zpráv se ale věc zdá schylovat ke třetí, nejméně příjemné možnosti: Jágr odejde z NHL, a Flames mu slušně poděkují za vše, co pro ně vykonal.

Z calgarského zákulisí zní, že Flames cítí k Jágrovi zaslouženou úctu, a že by mu ji rádí dokázali.

V každém případě, říkají tyto zákulisní zdroje, buď se v NHL najde mužstvo, které by Jágra uvítalo ve svých řadách, nebo ne. Calgary Flames se v tuto chvíli snaží vyřešit všechno tak, aby bylo jasné, že nejde o rozchod ve zlém.

Dohady, že by odchod z Calgary Flames mohl znamenat, že by Jágr mohl nastoupit za Českou republiku na nadcházející olympiádě, se zdají být nepravděpodobné. Podle informovaných hlasů z okolí českého hokejového svazu, oznámil Jágr v roce 2015, že definitivně končí s representací, a český hokejový svaz toto sdělení považuje za bernou minci.

Jágr je, podle zasvěcených, i nadále soustředěn na pokračování v NHL.

Otázka je, co si o tom myslí mužstva nejvyšší hokejové soutěže světa. Jejich ticho je ovšem ohlušující.

Jágrovi bude 15. února tohoto roku 46 let. Kdyby se mu podařilo dohrát tuto sezónu v NHL, nebyl by sice nejstarším hráčem v dějinách ligy, ale mohl by se dostat na první místo v počtu odehraných utkání. Mark Messier, který je v tabulce druhy, vede nad třetím hráčem v tabulce Jágrem o 23 zápasy, na prvním místě sídlí Gordie Howe, který má zapsáno o 34 utkání více než Jágr.

Pakliže se Jágrovi skutečně podaří zůstat v NHL, a pakliže odehraje ještě osm utkání, dostane prémii ve výši sta padesáti tisíc dolarů. Dohraje-li sezónu, může dostat až půl milionu dolarů: podle počtu odehraných utkání.

Podle zákulisních informací se Jágr snaží zjistit, zda má vůbec nějakou naději, že by lékaři dokázali nějak buď vyléčit, nebo alespoň vylepšit, jeho déletrvající zranění v dolní části těla. Naděje umírá poslední, jenže několik znalců, kteří se vyznají ve zdraví hokejistů, tvrdí, že podle toho, jak se Jágr pohyboval v poslední době, jde jen o to, že dřel, a neuvědomil si, že mu už je 45 let. Zaskočil ho čas, pravil jeden z nich.

Naposledy byl Jágr na ledě na Silvestra v utkání proti Chicago Blackhawks. V posledních dvou zápasech Calgary Flames nehrál.

Odborníci z NHL předpovídají, že Jaromír Jágr bude zvolen do Dvorany slávy hned, jakmile to dovolí předpisy (od konce hráčovy kariéry musí uplynout pár let). Dvorana nedávno zrušila ustanovení, které ji dovolovalo dělat výjimky.

Jágr v této sezoně vstřelil jedinou branku a přidal šest nahrávek. Ve 22 zápasech hrál v průměru po 13 minutách.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.