bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Dva kohouti na jednom smetišti

18. února 2015, 5:28

Petr Adler

No co, co, co, co, Ryan Getzlaf je plešoun a závidí mi, že mám tolik vlasů. Tohle řekl kapitán Washington Capitals Alexander Ovečkin, když se dozvěděl, že kapitán Anaheim Ducks tvrdil, že filmuje pády, aby získal pro své mužstvo početní výhody.

Getzlaf obvinil Ovečkina před novináři, a ti nelenili, běželi do kabiny Capitals, aby se zeptali, jak to tedy je doopravdy.

Ovečkin, náramně spokojen s tím, že jeho mužstvo právě překonalo Ducks podruhé během devíti dnů, se rozesmál: “Třeba jenom žárlí. Já mám vlasy, on ne.”

Pak trochu zvážněl: “No, já si myslím, že se mu nelíbí, že prohráli. Tak to asi je.” A potom velice vážně dodal: “Nemyslím, že by mě někdo mohl obviňovat z toho, že filmuju.”

Ve zmíněném zápase (5-3 pro Capitals) dal Ovečkin dvě branky a navíc byl součástí akce, po níž Getzlaf dostal dvouminutový trest za sekání (slashing). Zpomalený záznam ukazuje, že něčí hokejka opravdu osekává Ovečkina jako neořezanou tužku, a širší záběr ukazuje, že ta hokejka doopravdy je v rukách Ryana Getzlafa.

Getzlaf po onom utkání řekl novinářům, že jak Ovečkin filmuje pády, to je ostuda.

“Netušil jsem, že bude dneska filmovat pády tak, jak to dělal po celé (neslušné slovo, doslova znamenající pohlavní činnost) ploše. Promiňte, že to tak říkám, ale je to hanba. Je to veliký hráč. Rozhodně soupeřům nastřílí spousty branek, rozhodně připraví spoluhráčům spousty šanci. Ale za tohle by se měl stydět. Nejdřív mě sekne, pak přijde seknutí do jeho paže, pak do sebe narazíme, a potom leží na ledě. Že se nestydí.”

Právě na tahle obvinění reagoval Ovečkin, když se zmínil, že je Getzlaf plešatý. Takže novináři museli zpátky za Getzlafem.

Ten se podivil: “On žertoval o mých vlasech? To se mi snad jenom zdá!”

Pak pokrčil rameny: “Já hlavně nesnáším filmování. A kromě toho, to snad přece musí vidět každý, že nemám žádné vlasy.”

Barry Trotz, kouč Capitals, se svého kapitána zastal zcela jednoznačně: “Jsem znám jako zásadní odpůrce filmování pádů a zranění. Své hráče vedu k tomu, aby se k tomu nesnižovali. Díval jsem se na záznam zápasu a žádné filmování jsem neviděl. Viděl jsem hráče, který v onom zápase dominoval, a viděl jsem mužstvo, které se ho snažilo dostat ze hry neustálým sekáním hokejkami do rukou, pícháním hokejkami mezi nohy, to vše ve snaze, aby ho vyvedlo z herní rovnováhy. Šli po něm, a on si přesto připsal čtyři body.”

Je také pravda, že NHL v posledních sezónách tvrdě jede po přikrašlování pádů a zranění. Nejen, že nejdříve varuje mužstvo, pak samotného hráče, ale když to nepomůže, napálí hráči i mužstvu pokutu a navíc to celé zveřejní v naději, že hráč i mužstvo budou mít z ostudy kabát a dají si příště pozor.

Ovšem znalci místních poměrů teď přišli s tím, že by patrně bylo dobře, kdyby se mužstva Anaheim Ducks a Washington Capitals setkala ve finále Stanleyova poháru. Tam, jak známo, vyhrává mužstvo, které jako první zvítězí ve čtyřech utkáních. Kdyby se tam dostala tahle dvě mužstva, to by teprve byla řežba.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.