bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Evander Kane tvrdí, že je nevinen a nikoho neobtěžoval

2. srpna 2016, 4:18

Petr Adler

Levé křídlo Buffalo Sabres Evander Kane (na snímku) odpověděl ústy svého právního zástupce Paula Cambrii v pondělí na otázku soudkyně Barbary Johnson-Leeové z místního městského soudu, že se necítí být vinen tím, že by obtěžoval tři návštěvnice baru, v němž 24. června trávil svůj volný čas, natož aby v tom baru byl neoprávněně, jak tvrdí policejní zpráva.

Paní soudkyně Johnson-Leeová pak odložila líčení na pátek 9. září.

Kane, který patrně oslavoval předem své pětadvacáté narozeniny (dojde k nim v úterý 2. srpna), čelí obvinění z tzv. netrestatelného obtěžování, výtržnictví a neoprávněného pobytu.

Na vysvětlenou: pravidla o tzv. netrestatelném obtěžování se liší stát od státu. Při určování trestatelnosti a netrestatelnosti jde v podstatě o následky (byla obtěžovaná osoba zraněna? atd.).

K události mělo dojít za ranního kuropění 24. června tohoto roku v baru nočního klubu nádherného jména Na ex! (Bottoms Up) v ulici Chippewa. Tuhle ulici nejrůznějších zábavních podniků zná každý, kdo si chce v Buffalu užít.

Policie připojila ke své stížnosti svědectví tři žen, které tvrdily, že je Kane obtěžoval doslova tělesně, a také svědectví vyhazovače.

Právník Cambria v první řadě řekl, že obvinění z neoprávněného pobytu (trespassing) je zhola nesmyslné, neboť Kane byl v tom baru na pozvání jeho majitele. Jinak, dodal právník Cambria, jsou všechna předložená obvinění přemrštěně nadsazená, a jeho zákazník velice důrazně popírá, že by se dopustil jakéhokoliv přečinu.

Poté, kdy právník Cambria vyjádřil pochyby, že by záznamy kamer uzavřeného okruhu ukázaly cokoliv, co by jakkoliv poškodilo jméno nebo pověst jeho zákazníka, zastupující okresní žalobce okresu Erie Michael Flaherty opáčil, že jeho úřad naopak soudí, že zmíněné záznamy stížnost podporují. Zatím se sice nezmínil o žádných podrobnostech, ale na to bude mít dost času, až dojde k onomu zářijovému přelíčení.

Podle udání těch tři žen, Kane některé z nich tahal za vlasy nebo je chytil kolem krku, jako by je chtěl uškrtit. Jedna šla tak daleko, že do protokolu uvedla, že jí Kane řekl doslova: “A ty půjdeš se mnou ke mně domů, a bude se ti to líbit.”

Když to děvče odmítlo Kaneovu lákavou nabídku, řeklo, že jí obviňovaný chytil oběma rukama kolem krku.

Druhá dáma uvedla, že jí Kane tahal zezadu za vlasy, a třetí policistům řekla, že jí chytil kolem krku a přitom ji tahal za vlasy.

Ještě štěstí, že - jak říká povinná formula - jde o obvinění, která zatím nebyla u soudu prokázána.

Zajímavější je výpověď vyhazovače. Ten totiž řekl, že kolem třetí hodiny ranní mu poslal diskžokej textovou zprávu tohoto znění: “Kane musí vypadnout.” (Doslova: "Kane's gotta go.")

Vyhazovač dále vypověděl, že Kaneovi řekl, aby odešel, ale Kane ho dvakrát odstrčil, dokud nepřišel někdo další, kdo Kanea donutil k odchodu zadním vchodem.

Po úředních hodinách, vypověděl vyhazovač, si zaměstnanci prohlédli záznam jedné z video kamer, a na něm bylo zřetelně vidět, jak Kane chytá na tanečním parketu jednu z těch žen za krk.

Podle některých zpráv měl Kane také onomu vyhazovačovi říci, že jestli ho nenechá, zabije ho.

Tohle není první podobný případ. V březnu žaloba řekla, že nemá dostatečné důkazy k obvinění Kanea ze sexuálního útoku, k němuž mělo dojít loni v prosinci. Tentokrát ale údajně má v ruce záznam bezpečnostních kamer.

Kane, původně rodák z kanadského Vancouveru, přišel do Buffala v únoru 2015 od Winnipeg Jets, kde ho začali mít po podobných výstupech více než dost.

Co se stane dál, to zatím nikdo neříká, alespoň ne veřejně. Kaneovi zbývají do vypršení jeho současné smlouvy ještě dvě sezóny.

Když zpráva o červnové události v baru Bottoms Up přišla koncem července na veřejnost, oznámila liga, že věc studuje a nebude se k ní vyjadřovat, dokud nebude vyřešena pravomocně.

Vedení Sabres zatím neřeklo nic. Podle kolektivní smlouvy sice může vypovědět Kaneův kontrakt, ale znalci tvrdí, že si patrně počká až do vynesení právoplatného rozsudku. Jakkoliv obvinění tvrdí, že jde o netrestatelné obtěžování, mohlo by se Kaneovi také stát, že si nakonec posedí až devět měsíců za mřížemi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.